Veelgestelde vragen

 

V: Wat houdt het Twitch-partnerschap in? In welke opzichten verschilt het van Twitch-affiliate zijn?


Het Twitch-partnerschap is bedoeld voor de best presterende creators die streamen serieus nemen, al een groot publiek hebben opgebouwd en er klaar voor zijn om een volgende stap te zetten. In tegenstelling tot affiliates, waarvoor je automatisch wordt uitgenodigd als je aan de criteria voldoet, moet je je aanmelden en worden geselecteerd om mee te doen aan het Twitch Partner-programma.

Klik hier om een overzicht te bekijken van de verschillen tussen affiliates en partners.

 
V: Word je gegarandeerd partner als je de Route naar partner-achievement hebt voltooid?


Het voltooien van de Route naar partner-achievement is geen garantie voor het partnerschap. Streamers die de Route naar partner-achievement voltooien, ontgrendelen in hun achievement-pagina een knop om zich aan te melden als partner. Bovendien zal hun aanmelding met hogere prioriteit worden beoordeeld.

 
V: Wat kan ik doen om mijn kansen, om aangenomen te worden voor het partnerschap-programma, te vergroten?
  • Voltooi de Route naar partner-achievement, met een aantoonbaar talent om deze criteria doorlopend te behalen.  
  • Onderhoud een goede verhouding tussen 'eigen' kijkers versus gehoste/geraide kijkers.
  • Toon aan dat je veel kijkers/volgers bij andere diensten en/of platforms hebt.


Ga voor meer informatie over het partnerschap-programma, en wat je kunt doen om je community op te bouwen, naar Twitch Creator Camp.

 

V: Moet ik eerst affiliate worden voordat ik me kan aanmelden voor het partnerschap?


Hoewel affiliate worden niet verplicht is om je aan te melden voor het partnerschap, raden we het wel erg aan. Klik hier voor meer informatie over het affiliate-programma.  

 

V: Hoe weet ik of mijn aanvraag is ontvangen?

Als je het aanmeldingsformulier hebt verzonden, krijg je een bevestigingsscherm te zien en ontvang je een geautomatiseerde mail die je aanvraag bevestigt. Beantwoord deze mail niet totdat je een officieel antwoord hebt ontvangen. Als je de mail beantwoordt vóórdat je een officieel antwoord hebt ontvangen, word je aanvraag achteraan de rij geplaatst.

 

V: Hoe lang duurt het om mijn aanvraag te verwerken?


Omdat we de tijd nemen om elke aanvraag individueel te beoordelen, kan het maximaal 2-4 weken duren, voordat je een reactie van ons krijgt. Als je de Route naar partner-achievement hebt voltooid, kun je binnen zeven werkdagen een reactie verwachten.

 

V: Kan ik me aanmelden voor het partnerschap zonder dat ik de Route naar partner-achievement heb voltooid?


Je aanmelding kan ook op worden beoordeeld op andere factoren, zoals het hebben van een grote schare volgers op andere diensten en/of platforms. Als je een groot publiek hebt opgebouwd op andere diensten zoals YouTube of Twitter, en wilt worden beoordeeld op basis van je live-streamingtalent, meld je dan hier aan. Let op: het hebben van een grote schare volgers op andere diensten is geen garantie voor het partnerschap.

 

V: Is het mogelijk om zonder Twitch-partnerschap te profiteren van de kwaliteits-/transcode-opties?


Ja. Kanalen die geen partner zijn kunnen ook gebruik maken van kwaliteits-/transcode-opties als er voldoende capaciteit beschikbaar is. Onder kanalen die geen partner zijn, krijgen affiliate-kanalen hogere prioriteit dan kanalen die geen affiliate zijn.

 

V: Hoeveel Twitch Partners zijn er?

 

Van de meer dan 2 miljoen actieve streamers zijn ongeveer 27.000 partner.