Vanliga frågor

 

Fråga: Vad är partnerskap på Twitch? Hur skiljer det sig från Twitch-affiliates?


Det är bara toppresterande streamare som tar sina streamar på allvar som kan bli partner. De ska ha en ansenlig följarskara och vara redo att ta nästa steg. Till skillnad från affiliates, som får en inbjudan automatiskt när de uppfyllt vissa kriterier, måste man ansöka och bli utvald för att få gå med i partnerprogrammet.

Klicka här för att se en tabell som visar skillnaderna mellan affiliates och partner.

 
Fråga: Är Vägen till partner-prestationen en garanti för att man ska kunna bli partner?


Du får ingen garanti om att bli partner när du klarar Vägen till partner-prestationen. Streamare som klarar Vägen till partner-prestationen låser upp en knapp som låter dem ansöka om partnerskap på prestationssidan och blir prioriterade när deras ansökan ska granskas.

 
Fråga: Vad kan jag göra för att öka mina chanser att bli vald till partnerprogrammet?
  • Klara Vägen till partner-prestationen och visa att du kan fortsätta uppfylla kriterierna konsekvent.  
  • Du ska ha en bra fördelning mellan vanliga tittare och tittare från hostar och raider
  • Visa att du har en stor följarkrets från andra tjänster eller plattformar


Besök Kreatörsskolan på Twitch för att läsa mer om partnerprogrammet och vad du kan göra för att få din community att växa.

 

Fråga: Måste jag blir affiliate innan jag kan ansöka om att bli partner?


Det krävs inte att man blir affiliate för att man ska få ansöka om partnerskap, men vi rekommenderar det starkt. Klicka här för att läsa mer om affiliateprogrammet.  

 

Fråga: Hur vet jag om ni tagit emot min ansökan?

När du skickat din ansökan får du upp en bekräftelseskärm på sidan och du får ett automatiskt e-postmeddelande som bekräftar ärendet. Svara inte på det meddelandet förrän du fått ett officiellt svar. Om du svarar på mejlet innan du fått ett svar hamnar din ansökan sist i kön.

 

Fråga: Hur lång tid tar det för ansökan att behandlas?


Eftersom vi tar oss tid att granska varje ansökan individuellt, kan det ta uppemot 2–4 veckor innan vi hör av oss. De som har klarat Vägen till partner-prestationen kan förvänta sig ett svar inom sju arbetsdagar.

 

Fråga: Kan jag ansöka om att bli partner utan att klara Vägen till partner-prestationen?


Vi kan titta på din ansökan baserat på andra faktorer, som att ha många följare på andra tjänster eller plattformar. Om du har etablerat en tillräckligt stor följarkrets på andra tjänster som YouTube eller Twitter och vill bli partner för din potential som livestreamare ska du ansöka här. Tänk på att många följare i andra tjänster inte garanterar partnerskap på Twitch.

 

Fråga: Kan jag få kvalitets- eller transkodningsalternativ utan att vara partner på Twitch?


Ja. Kanaler som inte är partner kan få kvalitets- eller transkodningsalternativ om det finns tillgänglig kapacitet. Under partnernivå ger vi högre prioritet till affiliates än kanaler som varken är partner eller affiliate.

 

Fråga: Hur många partner finns det på Twitch?

 

Av över 2 miljoner aktiva streamare är runt 27 000 partner.