Twitch-partnerprogramma

Het Twitch-partnerschapprogramma is bedoeld voor degenen die zich hebben toegelegd op streamen en klaar zijn om vanaf Affiliate de volgende stap te maken. Twitch-partners zijn creators die een verscheidenheid aan content streamen, van games, muziek, talkshows en kunst tot alles wat je je maar kunt voorstellen. Als je ervan houdt om je bezigheden met een live community te delen en een omvangrijk publiek hebt opgebouwd op Twitch of op andere diensten, horen we graag van je! Als je meer wilt weten over het laten groeien van je kanaal op Twitch, ga dan naar het Twitch Creator Camp.
 

Als Twitch-partner heb je toegang tot de volgende voordelen:
 

Monetariseren:

 • Kanaal-abonnementen & emotes: Twitch-partners kunnen inkomsten genereren door te beginnen met abonnementen voor kijkers. De abonnement-opties zijn: $4,99, $9,99, $24,99 of het gratis Prime Gaming-abonnement. Partners kunnen ook tot maximaal 50 kanaalemotes ontgrendelen.
 • Bits: Bits zijn virtuele voorwerpen die kijkers kunnen kopen om op jouw kanaal te cheeren, zodat ze je kunnen ondersteunen zonder dat ze Twitch hoeven te verlaten. Twitch deelt met partners een deel van de omzet die Twitch ontvangt uit Bits, gelijk aan 1 cent per bit die wordt gebruikt om voor hen te cheeren. Als partner mag je ook je cheermotes en bit-badges aanpassen.  
 • Advertenties: Partners ontvangen een deel van de inkomsten gegenereerd uit advertenties die op hun kanaal worden afgespeeld. Partners kunnen de duur en frequentie van advertentieblokken in het midden van video's bepalen via hundashboard.  

Speciale functies helpen je om jouw kanaal te laten groeien:

 • Kanaal-aanpassingen:
 • VOD-mogelijkheden
  • Extra VOD-opslag: Partners mogen VOD's 60 dagen opslaan, affiliates slechts 14 dagen.
  • Herhalingen en Premières: Zend oude content opnieuw uit en verbluf je publiek met nieuwe video's.
 • Ondersteuning met voorrang - Twitch-partners krijgen hun eigen ondersteuningsteam. Ga naar Partner Help als je bent ingelogd op je partner-account, en je ontvangt binnen 1-2 werkdagen antwoord van het Partner Help-team.
 • Teams - Twitch-partners mogen hun eigen stream-team samenstellen door dit aan te vragen via Partner Help.
 • Toegang tot acties uitsluitend voor partners: Partners komen in aanmerking voor speciale acties, zoals Partnerspotlichten, Meet & Greets, Partner-panels, Streamerzones, en nog veel meer.  
 • Video-transcodes: als partner heb je altijd als eerste toegang tot kwaliteitsopties voor je kanaal. Met kwaliteitsopties kunnen kijkers de kwaliteit waarin ze een uitzending bekijken, aanpassen voor de beste ervaring. Hoewel niet-partnerkanalen transcodes kunnen ontvangen op basis van de beschikbare capaciteit, ontvangen partners altijd transcodes voor al hun uitzendingen.
 • Uitzendvertraging: Partners kunnen hun uitzending met maximaal 15 minuten vertragen om er zeker van te zijn dat competitieve matches eerlijk verlopen.

Wie komt in aanmerking?

We zijn op zoek naar partners die als rolmodel kunnen fungeren voor de community, en aan de volgende criteria voldoen. Als je momenteel niet aan deze kwalificaties voldoet, probeer dan eens het Affiliate-programma. Dat is bereikbaar via de Route naar Affiliate-achievement. Via Creator Camp, dé strategiegids voor alles wat met Twitch te maken heeft, kun je bovendien meer te weten komen over hoe je kunt groeien op Twitch.
 

Criteria voor Twitch-partnerships

 • Voltooi de Route naar partner-achievement of laat zien dat je grote aantallen betrokken kijkers/volgers hebt op andere diensten.
 • Content die voldoet aan onze Communityrichtlijnen, Algemene voorwaarden en DMCA-richtlijnen
 • Iedereen die de Route naar partner voltooit, moet in staat zijn om te blijven voldoen aan de criteria die in de achievement als doel worden gesteld.

Please note that viewership from hosts, raids, Reruns, Premieres, Front Page spotlight, and Subscriber Streams does not count towards Partnership consideration.

Streamers die de Route naar partner-achievement voltooien in hun achievement-dashboard, ontgrendelen een knop om zich aan te melden als partner. Bovendien zal hun aanmelding met hogere prioriteit worden beoordeeld.

Let op: in deze achievements worden de minimumvereisten genoemd waarnaar we zoeken in een potentiële partner. Als je de achievement voltooit, betekent dat niet dat je gegarandeerd wordt geaccepteerd als partner.