Să fim sinceri: nu toate utilizările materialelor protejate prin drepturi de autor sunt la fel. Având în vedere acest lucru, am colaborat cu anumiți titulari de drepturi muzicale pentru a lansa un proces mai flexibil și mai adaptabil pentru creatorii Twitch care includ din greșeală sau întâmplător muzica acestor titulari de drepturi în canalele lor. Ne referim la acest proces drept „Procesul de eliminare pentru participanții titulari de drepturi muzicale” (pe scurt, „Procesul de raportare a muzicii”) și explicăm ce înseamnă acesta pentru creatori în restul acestei pagini.
Știm că doriți să cunoașteți detalii, dar mai întâi, să explicăm pe scurt sistemele noastre actuale și motivul pentru care am creat acest proces pentru reclamațiile privind drepturile de autor asupra muzicii. Twitch este un serviciu de redare în flux live a videoclipurilor care oferă creatorilor posibilitatea de a crea și de partaja live și la cerere (de exemplu, VOD și videoclipuri) conținut audiovizual pe care membrii comunității îl pot urmări și discuta în timp real. Ținând cont de acestea, Twitch, ca și alte servicii, funcționează în conformitate cu DMCA și alte legi globale similare. Aceste legi permit titularilor de drepturi de autor, inclusiv titularilor de drepturi muzicale, care cred că drepturile de autor ale acestora sunt utilizate necorespunzător de creatori, să trimită notificări prin care să solicite retragerea conținutului care se presupune că încalcă drepturile. Aceste legi le permit, de asemenea, creatorilor al căror conținut este identificat, să îl conteste prin trimiterea contra-notificărilor sau să solicite reclamantului să își retragă reclamația. Potrivit explicațiilor din Instrucțiunile DMCA, Twitch acționează în calitate de „intermediar” în aceste dispute. Cu alte cuvinte, rolul Twitch nu este de a decide cine are „dreptate” și cine nu într-o anumită dispută, ci are obligația impusă prin lege de a rezilia conturile utilizatorilor care încalcă frecvent drepturile de autor.
Știm că legea privind drepturile de autor poate fi greu de parcurs, în special în cazul creatorilor noștri care se exprimă în modalități atât de unice, și am încheiat acorduri contractuale cu anumiți titulari de drepturi muzicale pentru a ajuta creatorii să înțeleagă mai bine care tipuri de utilizări ale muzicii sunt permise și care nu în cadrul acestui tip de serviciu. Aceste acorduri recunosc faptul că utilizările în fundal, incidentale sau în jocuri ale muzicii din fluxurile, VOD și videoclipurile creatorilor merită un tratament diferit față de alte utilizări mai flagrante ale muzicii, de exemplu, deținerea unui post de radio fără licență, redifuzarea unui concert sau partajarea pieselor nelansate sau prelansate.
Acum: detaliile. Ca parte din procesul de raportare privind muzica, Twitch poate să:
Elimine sau să anuleze sonorul VOD (de exemplu, arhive de redare în flux, momente de reper, încărcări sau videoclipuri) care includ conținut neautorizat (de exemplu, înregistrări de sunet, compoziții muzicale sau videoclipuri) pe care îl identifică titularii de drepturi de autor.
VOD și videoclipurile sunt scanate pentru conținut audio protejat prin drepturile de autor. Dacă conținutul audio protejat prin drepturile de autor este identificat într-un VOD, Twitch anulează automat sonorul acelei porțiuni din VOD (sau, în cazul videoclipurilor, șterge videoclipul). Aceste acorduri permit participanților titulari de drepturi muzicale să solicite Twitch să elimine sau să anuleze sunetul VOD sau videoclipurilor care includ înregistrări de sunet, compoziții muzicale sau videoclipuri care le aparțin fără a-l penaliza pe creatorul respectiv.
Sfat: Dacă credeți că unul dintre videoclipurile dvs. a fost anulat, întrucât a fost marcat incorect de sistemul nostru de recunoaștere a conținutului audio, puteți să urmați procesul de contestare integrat în Panoul de bord din Editorul video. Pentru mai multe informații, consultați articolul de ajutor Cum să contestați un conținut audio anulat. |
Dacă canalele se angajează în activitatea următoare fără autorizare, emite o avertizare privind fiecare primă încălcare și penalizări („penalizări privind raportarea conținutului muzical”) pentru încălcări ulterioare. Canalele care acumulează trei penalizări privind raportarea conținutului muzical, pe lângă avertizarea inițială, pentru oricare dintre aceste categorii, vor fi închise.
* Poate determina Twitch să întrerupă redarea în flux live implicată într-o astfel de activitate și impunerea unei suspendări de 48 de ore.
** Poate duce la o suspendare permanentă imediată.
Creatorii care folosesc muzică înregistrată într-unul dintre aceste moduri vor putea depune o contestație.
Înștiințări finale:
Consultați articolele noastre de ajutor Videoclip la cerere și Cum să utilizați videoclipurile pentru a afla despre instrumentele și funcțiile disponibile pentru a vă ajuta să gestionați conținutul de pe canalul dvs.