Twitch-partnerprogram

Twitchs partnerprogram är till för alla som är engagerade i att streama och redo att ta steget vidare från affiliate. Twitchs partner är innehållsskapare som streamar varierat innehåll, som spel, musik, talkshower, konst, och allt möjligt du kan tänka dig. Om du älskar att dela det du gör med en livecommunity och har byggt upp en ansenlig följarskara på Twitch eller andra tjänster vill vi att du hör av dig! Om du vill läsa mer om hur man får sin Twitch-kanal att växa ska du besöka Kreatörsskolan på Twitch.
 

Som Twitch-partner får du tillgång till följande förmåner:
 

Intäktsgenerering:

 • Kanalprenumerationer och emotes: Twitch-partner kan tjäna inkomst genom att låta tittarna prenumerera. Prenumerationer finns i prisklasserna $4,99, $9,99, $24,99 och som gratisprenumeration från Twitch Prime. Partner kan även låsa upp så många som 50 kanalemotes.
 • Bits: Bits är en virtuell valuta som tittare kan köpa för att cheera på din kanal. Med bits kan de stötta dig utan att behöva lämna Twitch. Twitch ger deltagande partner en andel av den omsättning Twitch får genom bits som motsvarar en cent per bit som använts till cheering på kanalen. Som partner får du även anpassa dina cheermotes och bitsdekaler.  
 • Annonser: Partner får en andel av den inkomst som genereras från alla annonser som spelas på kanalen. Partner avgör hur länge och hur ofta reklam ska visas under streamen i kontrollpanelen.  

 

Specialfunktioner som hjälper kanalen att växa:

 • Kanalanpassning:
 • VOD-funktioner
  • Utökad VOD-lagring: Partners VOD:ar sparas i 60 dagar, jämfört med 14 dagar för affiliates.
  • Repriser och premiärer: Streama äldre innehåll igen och visa dina följare nya videor.
 • Prioriterad support – Twitch-partner har tillgång till ett eget supportteam. Besök partnerhjälpen medan du är inloggad på ditt partnerkonto för att få svar från supporten inom 1–2 arbetsdagar.
 • Team – Twitch-partner kan skapa sina egna streamteam genom att ansöka om ett i partnerhjälpen.
 • Tillgång till möjligheter unika för partner: Partner kan bli utvalda till särskilda marknadsföringsmöjligheter som partnerspotlights, träffar, partnerpaneler, streamarzoner och mer därtill.  
 • Videotranskodning: Som partner har du alltid första prioritet till kvalitetsalternativ för din kanal. Kvalitetsalternativ låter tittarna justera kvaliteten på en stream för bästa möjliga upplevelse. Kanaler som inte är partner får transkodning tilldelad utifrån tillgänglig kapacitet, medan partner får garanterad transkodning i alla sina streamar.
 • Sändningsfördröjning: Partner kan fördröja sina sändningar med upp till femton minuter för att försäkra att tävlingsspel går rättvist till.

 

Vilka är kvalificerade?

Vi söker partner som kan agera förebilder för communityn och som möter följande kriterier. Om du inte uppfyller dessa kvalifikationer i nuläget kan du även överväga affiliateprogrammet, som kan erhållas via Vägen till affiliate-prestationen. Du kan också lära dig mer om hur man växer på Twitch via Kreatörsskolan, den bästa strategiguiden för allt som handlar om Twitch.
 

Kriterier för Twitch-partnerskap

Tänk på att visningar från hostar, raider, repriser, premiärer och spotlights på förstasidan inte räknas mot partnerkriterierna.

Streamare som klarar Vägen till partner-prestationen i prestationskontrollpanelen låser upp en knapp som de kan använda för att ansöka om partnerskap och bli prioriterade när ansökan ska granskas.

Tänk på att Vägen till partner-prestationen listar minimikrav som vi ställer på potentiella partner och att klara prestationen är ingen garanti till partnerskap.