Twitch voor beginners

Je hebt een solide basis nodig om je kanaal op te bouwen. Hier gaan we in op de beginselen, van het opzetten van je kanaalpagina tot een aantal do's en don'ts van succesvolle partners. Hier vind je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Als je een muzikant bent, vergeet dan niet Twitch-muziek: aan de slag door te nemen.

Alles weergeven
Twitch 101
Twitch voor beginners

Hier begint het allemaal. Leer hoe Twitch je de kans geeft om een publiek te vinden en vervolgens een community op te bouwen.

Nogmaals lezen
Nu bekijken
The Basics
De beginselen

Profiteer van onze praktijktips om je kanaal voortdurend te laten groeien en je community betrokken te houden.

Nogmaals lezen
Nu bekijken

Branding en analyses

Je kanaalpagina is af en je voelt je op je gemak voor de camera. Wat nu? Leer hoe je je eigen merk uitbouwt op sociale media, hoe je kunt profiteren van de statistieken over je stream en hoe je alles uit emotes, badges en extensies haalt.

Alles weergeven
New Viewer Retention
Retentie nieuwe kijkers

Over het algemeen houden communityleden van interactie met creators. Sterker nog, als gebruikers bij hun eerste bezoek chatten, neemt de kans dat ze dat kanaal nog eens bezoeken met 50 procent toe.

Nogmaals lezen
Nu bekijken
Personal Branding
Je persoonlijke huismerk

Oké, je hebt kennisgemaakt met de beginselen van streamen en bent klaar om een merk te vestigen en naam te maken op Twitch. Dit kan een lastige stap zijn, maar het is ook een van de spannendste!

Nogmaals lezen
Nu bekijken

Je community opbouwen

Twitch is niets zonder zijn community. Hier leer je hoe je je eigen community definieert en opbouwt. Krijg tips van insiders over hoe je je publiek beter kunt begrijpen, hoe je met andere streamers kunt netwerken en hoe je je fans erbij kunt betrekken, zodat ze altijd terugkomen.

Alles weergeven
Getting to Know Your Audience
Je publiek leren kennen

Wie houdt er niet van een goed gesprek? Krijg tips over hoe je iedereen in de chat actief houdt en erkent.

Nogmaals lezen
Nu bekijken
Mix it up
Wissel het af

Lees hoe je verbonden blijft met je community als je besluit het roer om te gooien of een pauze te nemen. Heb je al eens een co-stream gedaan?

Nogmaals lezen
Nu bekijken

Verdien geld met je content

Inkomsten verwerven op Twitch is de kers op de taart, dus laten we je tijd in en buiten de stream optimaal benutten om wat geld te verdienen. Krijg tips van populaire streamers over hoe je abonnementen, merchandise, advertenties en sponsoring kunt optimaliseren, om je te helpen geld te verdienen door te delen wat jij leuk vindt.

Alles weergeven
Twitch Basics
De beginselen van Twitch

Op Twitch zijn er tal van tools die je kunnen helpen om geld te verdienen. Lees verder om uit te maken welke tools het best zijn voor jouw community.

Nogmaals lezen
Nu bekijken
Bits and Subscriptions
Bits en abonnementen

Bits en abonnementen zijn twee van de meest gebruikelijke manieren waarop kijkers hun creators ondersteunen op Twitch. Leer alles over wat ze zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

Nogmaals lezen
Nu bekijken