Nakenhet, porr och annat sexuellt innehåll

Vi begränsar innehåll som involverar nakenhet eller som är sexuellt till sin natur, och vi arbetar aktivt för att se till att Twitch inte används för sexuellt utnyttjande eller våld. För att ge mer klarhet i dessa policyer och hur vi granskar rapporter om otillåtet innehåll eller aktivitet har vi lämnat fler detaljer som tillägg till våra communityriktlinjer i sektionerna nedan.

Vi förstår att viss nakenhet eller sexuellt innehåll kan förekomma i syften som utbildning, forskning, konst, nyheter eller akademiska områden, men vi begränsar innehållet på grund av vår stora bredd med avseende på ålder och kulturell bakgrund i vår globala community. Vi kan i vissa utbildningssammanhang eller konstnärliga sammanhang göra undantag enligt överenskommelse på förhand i denna policy. I framtiden kommer Twitch fortsätta att arbeta på sätt att tillåta nakenhet och sexuellt innehåll på ett säkert sätt i dessa sammanhang.

Sexuellt våld och utnyttjande

Sexuellt våld och utnyttjande är strikt förbjudet och kan rapporteras till laginstans. Exempel inkluderar, men är inte begränsade till:

 • Sexuella övergrepp eller innehåll som uppmuntrar eller uppmanar till det
 • Innehåll med en naken person eller en person i en sexuell akt
 • Sexuellt laddat eller explicit innehåll (ljud eller bild) som delas eller som hotas att delas utan tillstånd från personen i innehållet, exempelvis hämndporr
 • Ovälkomna erbjudanden, värvning, krav, mutor eller utpressning för sexuellt innehåll och sexuella tjänster
 • Sexuella tjänster, inklusive prostitution, eskorttjänster, sexuell massage och inspelad sexuell aktivitet
 • Nakenhet, sexuellt innehåll, sexuellt våld eller sexuellt utnyttjande som involverar minderåriga, förefaller involvera minderåriga eller innehåll som uppmanar eller uppmuntrar till pedofili

Sexuellt explicit innehåll

Sexuellt explicit innehåll och aktiviteter som porr, sexuella handlingar och sexuella tjänster, inklusive värvning och erbjudanden om sådant innehåll är förbjudet.

Streaming i områden där nakenhet eller sexuell aktivitet kan inträffa, även om beteendet eller aktiviteten inte sker under streamarens kontroll eller sker i bakgrunden av streamen, är förbjudet.

Sexuellt laddat innehåll

Sexuellt laddat innehåll är förbjudet. När vi granskar den här typen av sexuellt innehåll eller aktivitet tar vi hänsyn till avsikt och sammanhang baserat på flera faktorer som bland annat inkluderar:

 • Beteende och kommentarer
 • Reaktioner på innehåll, som chattmeddelanden från streamaren, moderatorer och vilka chattmeddelanden som tillåts i communityn
 • Klädsel och miljö, som plats och bakgrundsmusik, tillbehör och så vidare
 • Kamerabild, vinkel och fokus
 • Streamegenskaper som titel, intro/outro, anpassade miniatyrer och annan metadata
 • Profil- och kanalinnehåll, som banners, profilbilder, emotes och paneler

Nakenhet och klädsel

Vi förväntar oss att streamare bär kläder som är lämpliga för givna sammanhang, avsikter och aktiviteter. När det gäller spelstreamar, de flesta hemmastreamar och profil-/kanalbilder bör kläderna vara lämpliga för offentliga sammanhang och alltså sådant man skulle kunna bära på en gata, i en butik eller på en restaurang. I en fitnesstream eller en IRL-stream från en badstrand tillåter vi klädsel som är lämplig i de offentliga sammanhangen, som träningskläder eller badkläder.

Klädsel som är menad att vara sexuellt laddad och nakenhet är förbjudet. Klädsel (eller avsaknad av klädsel) som är tänkt att vara sexuellt laddad inkluderar intima accessoarer och exponering av eller fokus på manliga eller kvinnliga könsdelar, rumpor eller bröstvårtor.

Nakenhet och sexuellt innehåll i spel

Spel som innehåller nakenhet, porr, sex eller sexuellt våld som huvudfokus eller huvudfunktion och moddar för att lägga till sådana element är helt förbjudna. Förekomst av nakenhet i spel är tillåtet så länge det inte är huvudfokus för innehållet och så länge du bara lägger den tid som är nödvändig i området för att gå vidare. Spel för vuxna (åldersmärkta AO av ESRB) är inte tillåtna i streamar som fokuserar på att spela spel, eller i ett fullständigt eller oredigerat format på Twitch.

För en komplett lista över spel som uttryckligen är förbjudna, se vår Lista över förbjudna spel.

Övriga begränsningar

 • Tänk på att Twitch kan göra undantag för innehåll som Twitch vill licensera och som har fått en lämplighetsbedömning eller på annat sett kontrollerats av Twitch.

 • Konversationer om sex, nakenhet och andra vuxna ämnen som är tänkta att vara utbildande och uppfyller våra policyer i övrigt ska markeras som vuxet innehåll via respektive kanals inställningar.

Rapportering av överträdelser gällande sexuellt innehåll

Om du stöter på innehåll eller användare på Twitch som du anser bryter mot våra communityriktlinjer ber vi dig att rapportera innehållet och/eller användaren/användarna i fråga till våra moderatorer. Så skriver du en användarrapport.

Vanliga frågor

Jag råkade visa innehåll som var sexuellt explicit. Kommer mitt konto att stängas av?

Som ägare av ditt konto ligger ansvaret på dig att det du delar på kontot följer Twitchs användarvillkor (ToS) och communityriktlinjer (CG). Om du är osäker på om en länk, ett foto, en video eller annat innehåll i din stream bryter mot dem föreslår vi att du går igenom innehållet på egen hand innan du visar det i din stream. Innehåll som bryter mot ToS eller CG, oavsett om det visats oavsiktligt eller avsiktligt kan rapporteras och moderatorerna kan vidta åtgärder mot innehållet, vilket kan inkludera att ta bort innehållet och stänga av ditt konto. Med tanke på vad allt liveinnehåll medför förväntar vi oss att du vidtar lämpliga åtgärder för att undvika överträdelser och även en enda olyckshändelse kan leda till påföljder.

Varför finns det inga specifika regler om vilka kläder som är tillåtna eller otillåtna på Twitch?

I takt med att Twitch breddar sitt innehåll måste vi även uppdatera vilka kläder som är lämpliga i streamar. Något som till exempel är acceptabelt i en stream på stranden eller gymmet är kanske inte lämpligt i en stream med spel eller matlagning. För att hjälpa streamare att följa våra communityriktlinjer på samma sätt som de följer förväntningarna om ett lämpligt beteende i den verkliga världen har vi uppdaterat våra policyer för att visa att vi inte bara ser till kläderna i sig, utan även sammanhanget de bärs i och avsikten hos personen som bär dem när vi modererar innehåll. Kom ihåg att sexuellt explicit eller utmanande innehåll, som nakenhet som visar eller fokuserar på könsdelar, rumpor eller bröstvårtor och kläder som är tänkta att vara sexuellt laddade är förbjudet.

Jag är konstnär och vill göra ett nakenporträtt som inte är tänkt att vara sexuellt. Är det förbjudet?

Eftersom vi fortfarande inte har tillräckliga verktyg för tittare att begränsa exponeringen av nakenhet och vuxeninnehåll tillåter vi inte nakenhet i utbildningssyfte eller konstnärligt syfte. Vi arbetar på sätt att göra detta möjligt i framtiden.

Vad gäller för prenumerationsemotes?

Utöver Twitchs användarvillkor och communityriktlinjer, går alla prenumerationsemotes under ytterligare policyer som beskrivs i guiden för prenumerationsemoticons. Tänk på att prenumerationsemotes inte bara används och visas på respektive partner- eller affiliatekanaler utan även kan användas globalt på Twitchs tjänster, så riktlinjerna kan vara mer strikta. Läs emoteriktlinjerna för att se till att du förstår alla riktlinjer som avgör vad som är lämpligt när det gäller emotes.