Conduită ce promovează ura și hărțuire

Twitch este un spațiu unde oamenii pot crea și se pot alătura și participa în comunități care le împărtășesc interesele. Ne dorim ca toți să se poată exprima pe Twitch, dar este important ca acest lucru să aibă loc într-un mod care le permite tuturor să evolueze în mod optim. Aceasta înseamnă prevenirea, protejarea împotriva și moderarea comportamentelor ce promovează ura și a hărțuirii.

Îi susținem pe utilizatorii Twitch care exprimă puncte de vedere diferite sau nepopulare în mod amuzant sau polemic, dar care își exprimă clar intenția. Nu tolerăm comportamente care încurajează sau permit ura sau hărțuirea sub orice formă. Ignoranța nu este o scuză acceptabilă pentru un comportament ce are drept rezultat hărțuirea.

Înțelegem că sunt multe moduri în care un comportament poate fi interpretat ca promovând ura sau hărțuirea. La evaluarea conținutului sau activităților raportate vom lua în considerare intenția sau contextul aferent. Pentru a clarifica mai bine aceste politici și modul în care gestionăm astfel de comportamente, am furnizat în secțiunile de mai jos detalii suplimentare pentru completarea Instrucțiunilor comunității.

Conduită ce promovează ura

Conduita ce promovează ura include orice conținut sau activitate care promovează, încurajează sau facilitează discriminarea, denigrarea, obiectificarea, hărțuirea sau violența pe baza caracteristicilor de mai jos și este strict interzisă: 

 • Rasă, etnie sau naționalitate
 • Religie
 • Sex, gen sau identitate de gen
 • Orientare sexuală
 • Vârstă
 • Handicap sau afecțiune medicală
 • Trăsături fizice
 • Statutul de veteran

Twitch va lua în considerare mai mulți factori pentru a stabili intenția și contextul fiecărui caz de hărțuire raportat. Conduita ce promovează ura este considerată o încălcare pentru care se practică o toleranță zero și toate conturile asociate cu o astfel de activitate vor fi suspendate pe perioadă nedeterminată.

Hărțuire

Hărțuirea include orice conținut sau activitate menită să intimideze, înjosească, abuzeze sau să terorizeze alte persoane sau care creează un mediu ostil pentru ceilalți și este interzisă. Hărțuirea este interzisă. Twitch va lua în considerare mai mulți factori pentru a stabili intenția, contextul și impactul în orice caz de hărțuire raportat. Pentru a te ajuta să identifici ce tip de comportamente și conținut poate constitui hărțuire, vezi mai jos o lista de exemple:

 • Intimidarea prin insulte repetate sau tentativa de a face pe cineva să se simtă stânjenit cu intenția de a face rău
 • Acte de abuz îndreptate împotriva unei persoane din cauza angajatorului său, organizației sau a altei afilieri
 • Actul de a spune unei persoane să se rănească sau să își ia viața
 • Crearea de conturi de utilizator în vederea hărțuirii sau promovării urii
 • Urmărire obsesivă sau încălcarea granițelor personale stabilite ale unei persoane, de exemplu prin sustragerea de la suspendarea permanentă pe canale, blocări de conturi sau solicitări de a înceta orice contact
 • Divulgarea datelor cu caracter personal ale unei persoane împotriva voinței sale sau cu intenția de a-i cauza prejudicii
 • Înregistrarea unei persoane împotriva voinței sale sau cu intenția de a-i cauza prejudicii
 • Distribuirea de conținut, inclusiv falsificat sau scos din context, cu intenția de a umili, intimida sau a cauza prejudicii
 • Răsfoire sau desfășurarea de raiduri pe canale cu rea intenție
 • Avansuri sexuale nedorite, hărțuire sexuală și intimidare sexuală
  • Află mai multe despre politicile noastre și interzicerea conținutului sexual, inclusiv violență și exploatare sexuală
 • Transmiterea cu intenție de rapoarte false, falsificarea dovezilor din raport sau raportare în masă
 • Incitarea sau încurajarea altor persoane să hărțuiască

Încălcarea politicii noastre privind hărțuirea va avea drept rezultat suspendarea contului tău. În funcție de gravitatea situației, hărțuitorii pot fi suspendați permanent de la prima încălcare.

Comunități responsabile pentru conduită ce promovează ura și hărțuire

Creatorii sunt modele și lideri ai comunităților pe care le creează sau susțin în jurul lor. Creatorii trebuie să ia în considerare consecințele afirmațiilor lor și acțiunile publicului lor; îți cerem să depui eforturi cu bună credință pentru a înăbuși orice acțiuni ale membrilor comunității tale de a hărțui alte persoane.

Twitch nu trebuie utilizat pentru a incita, încuraja, promova, facilita sau institui comportamente ce promovează ura și hărțuirea, pe sau în afara Twitch. Vom suspenda comunități, organizații și persoane care fac acest lucru.

Conduită ce promovează ura și hărțuire în persoană sau în afara Twitch

Comunitatea Twitch este prezentă și la convenții, TwitchCon, întâlniri ale comunității Twitch și chiar pe rețelele de socializare. Comunitatea noastră înglobează toate aceste spații și le luăm în considerare în ceea ce privește rolul nostru în menținerea siguranței comunității. Putem lua măsuri împotriva persoanelor pentru comportamente de promovare a urii și de hărțuire în afara serviciilor Twitch, direcționate către utilizatori Twitch.

Restricții suplimentare

În cazul în care exemple de conduită ce promovează ura și de hărțuire sunt distribuite într-un context educațional, precum prezentarea știrilor sau un documentar sau pentru sporirea conștientizării despre motivele pentru care o astfel de conduită este nocivă îți solicităm să îți exprimi în mod clar intenția și să marchezi un astfel de conținut drept pentru adulți.

Cum să raportezi și să gestionezi ura și hărțuirea pe Twitch

Dorim ca toți utilizatorii Twitch să se simtă în siguranță și să se exprime împotriva urii și hărțuirii. Dacă te confrunți cu un comentariu, gest sau comportament nedorit, te rugăm să ai în vedere următoarele opțiuni:

Escaladarea abaterilor grave

În cazul în care consideri că hărțuirea sau conduita care promovează ura poate constitui o infracțiune sau motiv pentru o acțiune în justiție, te încurajăm să soliciți ajutorul unui avocat sau al autorităților locale de aplicare a legii. Amenințările fizice specifice trebuie raportate imediat autorităților locale de aplicare a legii.

Întrebări frecvente

Trebuie să fiu ținta unui comentariu ce promovează ura sau a hărțuirii pentru a raporta un utilizator?

Nu. Uneori o țintă individuală a acestui comportament poate să nu fie conștientă de hărțuire în momentul respectiv sau este posibil să nu poată înainta un raport. Uneori, comentariile ce promovează ura pot să nu fie îndreptate spre o persoană anume, ci mai degrabă spre grupuri de persoane. Indiferent de nivelul tău de implicare, conduita ce promovează ura și hărțuirea cu încălcarea Instrucțiunilor comunității pot fi raportate dacă observi producerea acestora.

Trebuie să comunic faptul că un comportament este nedorit pentru a fi considerat hărțuire și a raporta utilizatorul?

Nu. Cu toate acestea, conținutul sau activitatea ce pare hărțuire poate fi neintenționat/ă și, în urma comunicării faptului că acțiunile sale provoacă disconfort altor persoane, utilizatorul își poate corecta comportamentul. De asemenea, poți decide că anumite forme de hărțuire sunt suficient de severe pentru a impune raportarea, fără a comunica în prealabil că sunt nedorite. În cazul în care consideri că este potrivit și sigur, îți recomandăm să comunici în mod clar faptul că respectiva conduită este nedorită. În cazul în care comportamentul nedorit continuă, îți recomandăm să raportezi utilizatorul și să iei în considerare alte opțiuni de a gestiona situația, precum blocarea contului/conturilor utilizatorului sau suspendarea permanentă a acestuia de pe chat.