Instrucțiunile comunității - Întrebări frecvente

Ce consideră Twitch ca fiind conduită ce promovează ura?

Conduita ce promovează ura include orice conținut sau activitate care promovează, încurajează sau facilitează discriminarea, denigrarea, obiectificarea, hărțuirea sau violența pe baza caracteristicilor de mai jos și este strict interzisă:

 • Rasă, etnie sau naționalitate
 • Religie
 • Sex, gen sau identitate de gen
 • Orientare sexuală
 • Vârstă
 • Handicap sau afecțiune medicală
 • Trăsături fizice
 • Statutul de veteran

Twitch va lua în considerare mai mulți factori pentru a stabili intenția și contextul fiecărui caz de conduită ce promovează ura raportat. Poți citi mai multe despre politicile Twitch privind hărțuirea și conduita ce promovează ura în articolul nostru Află mai multe

Ce pot face în legătură cu persoanele care hărțuiesc sau promovează ura în chatul meu cât timp sunt offline sau plecat de la tastatură?

Le cerem emițătorilor să depună un efort de bună credință pentru a-și modera chatul prin folosirea unor instrumente precum AutoMod, prin alcătuirea unei echipe de moderatori și/sau prin folosirea numeroaselor instrumente disponibile de la terți.

Atât timp cât nu ignori conținuturile sau comportamentele care încalcă Instrucțiunile comunității, fii convins că nu se vor lua măsuri punitive împotriva canalului tău.

Află mai multe din articolul ajutător Cum să gestionezi hărțuirea în cadrul chatului.

Ce ar trebui să fac în legătură cu vizualizatorii care exploatează elemente ale redării mele în flux, precum funcția de transformare a textului în vorbire, pentru a hărțui, a promova ura sau pentru a posta conținut sexual?

În calitate de emițător, ești responsabil pentru conținutul redat în flux. Twitch îți cere să depui un efort de bună credință pentru a modera elementele interactive ale redării tale în flux, cum ar fi aplicarea unui filtru pentru cuvinte sau o întârziere a notificărilor pentru a-ți oferi șansa de a modera notificările venite. În cele din urmă, tu va trebui să decizi care pași sunt potriviți pentru redarea ta în flux și pentru comportamentul comunității tale, în vederea respectării Instrucțiunilor comunității. Ține minte să dezactivezi temporar sau să dezactivezi sunetul pentru orice elemente interactive care nu sunt moderate, precum funcția de transformare a textului în vorbire, în cazul în care pleci de la computer.

În ce măsură sunt responsabil pentru comunitatea mea?

Creatorii sunt modele și lideri ai comunităților pe care le creează sau susțin în jurul lor. Creatorii trebuie să ia în considerare consecințele afirmațiilor lor și acțiunile publicului lor; îți cerem să depui eforturi cu bună credință pentru a înăbuși orice acțiuni ale membrilor comunității tale de a hărțui alte persoane.

Twitch nu trebuie utilizat pentru a incita, încuraja, promova, facilita sau institui comportamente ce promovează ura și hărțuirea, pe sau în afara Twitch. Vom suspenda comunități, organizații și persoane care fac acest lucru.

Află mai multe din articolul nostru privind Conduita ce promovează ura și hărțuire.

De ce moderează Twitch conduita în afara platformei Twitch?

Recunoaștem că hărțuirea împotriva membrilor comunității Twitch poate apărea uneori și din comportamentul în afara platformei Twitch. Dorința de a modera hărțuirea verificabilă din afara platformei Twitch provine din convingerea noastră că prin ignorarea conduitei ce poate fi verificată și atribuită unui cont Twitch compromite unul dintre cele mai importante obiective ale noastre: fiecare utilizator Twitch poate fi el însuși în comunitatea Twitch, fără teama de a fi hărțuit.

Cum moderează Twitch conduita în afara platformei Twitch?

Persoanele care raportează cazuri de hărțuire trebuie să furnizeze link-uri drept dovezi pentru rapoartele transmise.

Echipa de moderatori va lua măsuri doar dacă:

 • Link-urile furnizate pot fi verificate
 • Conținutul poate fi asociat în mod direct cu utilizatorul Twitch raportat
 • Ținta hărțuirii este un alt utilizator Twitch, un grup de utilizatori Twitch sau angajații Twitch
 • Echipa de moderatori stabilește că prin această conduită sunt încălcate politicile noastre

Twitch nu va monitoriza activ alte pagini de internet sau alte servicii cu privire la încălcarea Instrucțiunilor comunității și nu va acționa împotriva conținutul creat în afara platformei Twitch înainte de 5 martie 2018.

Află mai multe despre politicile noastre privind conduita ce promovează ura și hărțuire.

Ce îmbrăcăminte este potrivită pentru redarea mea în flux?

Ținând cont de varietatea de conținut și de activități la care participă creatorii, specificarea unei anumite ținute ar fi o măsură restrictivă nejustificată. Redarea în flux este o activitate publică, având public din toată lumea, de toate vârstele și din toate culturile, motiv pentru care interzicem nuditatea și comportamentul cu tentă sexuală. Atunci când evaluăm rapoartele privind comportamentul cu tentă sexuală, ținuta este doar unul dintre factorii folosiți pentru a stabili dacă este vorba despre o conduită acceptabilă sau inacceptabilă.

Recomandăm creatorilor să aibă o ținută adecvată contextului, locului și activității transmise. De exemplu, îmbrăcămintea sport ar fi potrivită pentru o redare în flux despre fitness, iar un costum de baie ar fi potrivit pentru o redare în flux de la o plajă publică.

Află mai multe despre instrucțiunile referitoare la Nuditate și ținută.

Sunt un artist și vreau să pictez un nud fără caracter sexual. Pot reda în flux cum pictez nudul?

Întrucât nu furnizăm deocamdată instrumente suficiente pentru ca vizualizatorii să-și limiteze expunerea la nuditate și conținut pentru adulți, nuditatea artistică și educațională nu este permisă. Lucrăm la metode pentru a face acest lucru posibil pe viitor.

Cum sunt considerate activitățile precum pictura pe corp și dansul?

Pictura pe corp, dansul și alte activități creative care nu încalcă politicile noastre sunt binevenite pe Twitch. Dacă redarea în flux este semnalizată drept conținut cu tentă sexuală, vom lua în considerare contextul și scopul conținutului pentru a evalua dacă politicile noastre sunt încălcate prin această conduită.

Află mai multe despre politicile noastre privind Conținutul cu tentă sexuală.

Care este politica referitoare la aplicarea retroactivă a măsurilor în cazul conținutului Twitch creat înainte de 5 martie 2018? Trebuie să șterg totul?

Începând cu 5 martie 2018, întregul conținut de pe site va face obiectul unor instrucțiuni noi. Le cerem creatorilor să depună un efort de bună credință pentru a elimina orice conținut ce promovează ura, hărțuirea și cu tentă sexuală de pe canalele lor.

Cu toate acestea, dacă va fi raportat, conținutul care încalcă noile instrucțiuni și care a fost creat înainte ca noile instrucțiuni să intre în vigoare va fi eliminat fără suspendare, însă ne rezervăm dreptul de a lua și astfel de decizii în cazul încălcărilor grave. Pentru mai multe informații despre cum poți evalua și șterge videoclipurile și videoclipurile la cerere, accesează help.twitch.tv articole: Cum să gestionezi videoclipurile și videoclipurile la cerere pe Twitch.

Trebuie să fiu ținta unui comentariu ce promovează ura sau a hărțuirii pentru a raporta un utilizator?

Nu. Uneori o țintă individuală a acestui comportament poate să nu fie conștientă de hărțuire în momentul respectiv sau este posibil să nu poată înainta un raport. Uneori, comentariile ce promovează ura pot să nu fie îndreptate spre o persoană anume, ci mai degrabă spre grupuri de persoane. Indiferent de nivelul tău de implicare, conduita ce promovează ura și hărțuirea cu încălcarea Instrucțiunilor comunității pot fi raportate dacă observi producerea acestora.

Trebuie să comunic faptul că un comportament este nedorit pentru a fi considerat hărțuire și a raporta utilizatorul?

Nu. Cu toate acestea, conținutul sau activitatea ce pare hărțuire poate fi neintenționat/ă și, în urma comunicării faptului că acțiunile sale provoacă disconfort altor persoane, utilizatorul își poate corecta comportamentul. De asemenea, poți decide că anumite forme de hărțuire sunt suficient de severe pentru a impune raportarea, fără a comunica în prealabil că sunt nedorite. În cazul în care consideri că este potrivit și sigur, îți recomandăm să comunici în mod clar faptul că respectiva conduită este nedorită. În cazul în care comportamentul nedorit continuă, îți recomandăm să raportezi utilizatorul și să iei în considerare alte opțiuni de a gestiona situația, precum blocarea contului/conturilor utilizatorului sau suspendarea permanentă a acestuia de pe chat.

Am prezentat în mod accidental conținut sexual explicit. Contul meu va fi suspendat?

Ca proprietar al contului, este în întregime responsabilitatea ta să te asiguri că tot ce este distribuit pe contul tău respectă Termenii de utilizare a serviciului (ToS) și Instrucțiunile comunității (CG) Twitch. Dacă nu ești sigur/ă dacă un link, o fotografie, videoclip sau alt conținut din transmisiunea ta încalcă aceste prevederi, îți sugerăm să analizezi în privat materialul înainte de a-l include în transmisiune. Conținutul care încalcă ToS sau CG, prezentat accidental sau intenționat, poate fi raportat și moderatorii pot lua măsuri adecvate în legătură cu acesta, inclusiv îndepărtarea conținutului și dispunerea suspendării contului tău. Dată fiind natura conținutului live, ne așteptăm să iei măsuri de precauție adecvate; chiar și un singur incident se poate solda cu sancțiuni.

De ce nu există reguli specifice despre îmbrăcăminte permisă și interzisă pe Twitch?

Twitch continuă să-și extindă gama de conținut prezentată, astfel că apare nevoie de actualizare a tipului de ținută acceptabilă. De exemplu, ceva acceptabil pentru o transmisiune de la plajă sau sala de sport poate să nu fie acceptabil pentru o transmisiune de gătit sau cu jocuri. Pentru a-i ajuta pe creatori să respecte Instrucțiunile comunității noastre în același mod în care s-ar conforma așteptărilor din lumea reală, am actualizat politicile noastre astfel încât să reflecte faptul că la moderarea conținutului vom lua în considerare nu doar ținuta în sine, ci și contextul în care este purtată și intenția persoanei care o poartă. Reține că este interzis conținutul sexual explicit sau cu tentă sexuală, precum nuditate ce expune sau se concentrează pe organele genitale, fese sau sfârcuri și ținuta menită a fi cu tentă sexuală.

Dar emoticoanele pentru abonați?

Pe lângă  Termenii de utilizare a serviciului și Instrucțiunile comunității ale Twitch, toate emoticoanele pentru abonați se supun unor politici suplimentare detliate în Ghidul despre emotigramele pentru abonați. Reține că emoticoanele pentru abonați nu sunt utilizate sau prezente doar pe canalele partenerilor sau asociaților; emoticoanele pentru abonați pot fi folosite la nivel global în cadrul serviciilor Twitch, astfel că acest ghid poate fi mai restrictiv. Citește secțiunea Ghidul despre emotigrame  pentru a te asigura că înțelegi toate instrucțiunile care determină ce este și nu este permis în materie de emotigrame.