Γυμνό, πορνογραφία και άλλου είδους σεξουαλικό περιεχόμενο

Επιβάλλουμε περιορισμούς σε περιεχόμενο που περιλαμβάνει γυμνό ή που είναι σεξουαλικής φύσης και δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι το Twitch δεν χρησιμοποιείται για σεξουαλική εκμετάλλευση ή βία. Για μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με αυτές τις πολιτικές και τον τρόπο ελέγχου των αναφορών ανάλογου περιεχομένου ή δραστηριότητας, παρέχουμε περισσότερες λεπτομέρειες που συνοδεύουν τις Οδηγίες κοινότητας, στις παρακάτω ενότητες.

Παρόλο που κατανοούμε ότι κάποιο γυμνό ή σεξουαλικό περιεχόμενο ενδέχεται να προορίζεται για εκπαιδευτικούς, επιστημονικούς, καλλιτεχνικούς, ενημερωτικούς ή ακαδημαϊκούς σκοπούς, επιβάλλουμε περιορισμούς σε αυτό το περιεχόμενο, για λόγους ηλιακής και πολιτισμικής ποικιλομορφίας στην παγκόσμια κοινότητά μας. Σε περιορισμένα εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά πλαίσια, ενδέχεται να επιτρέψουμε κάποιες εξαιρέσεις σε αυτές τις πολιτικές, κατόπιν προηγούμενης έγκρισης. Στο μέλλον, το Twitch θα συνεχίσει να εξελίσσει τους τρόπους ασφαλούς υποστήριξης γυμνού και σεξουαλικού περιεχομένου σε αυτά τα καθορισμένα πλαίσια.

Σεξουαλική βία και εκμετάλλευση

Η σεξουαλική βία και εκμετάλλευση απαγορεύονται αυστηρά και θα καταγγέλλονται στις αρχές επιβολής του νόμου. Ακολουθούν κάποια ενδεικτικά παραδείγματα:

 • Σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση ή περιεχόμενο που την ενθαρρύνει ή την προωθεί
 • Περιεχόμενο που περιέχει άτομο σε κατάσταση γυμνού ή που επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις
 • Σεξουαλικώς άσεμνο ή προκλητικό περιεχόμενο (ηχητικό ή οπτικό), κοινοποιημένο ή υπό την απειλή κοινοποίησης χωρίς την άδεια του ατόμου που συμμετέχει, όπως η εκδικητική δημοσιοποίηση ιδιωτικού σεξουαλικού περιεχομένου
 • Ανεπιθύμητες προωθητικές προσφορές, προσκλήσεις, απαιτήσεις, δωροδοκίες ή εκβιασμοί για σεξουαλικό περιεχόμενο και υπηρεσίες
 • Σεξουαλικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων η πορνεία, οι υπηρεσίες συνοδού, το μασάζ σεξουαλικής φύσης και η βιντεοσκοπημένη σεξουαλική δραστηριότητα
 • Κάθε είδους γυμνό και σεξουαλικό περιεχόμενο, σεξουαλική βία ή σεξουαλική εκμετάλλευση που περιλαμβάνει ανηλίκους, φαίνεται να περιλαμβάνει ανηλίκους, ή απεικονίζει ανηλίκους, ή περιεχόμενο που ενθαρρύνει ή προωθεί την παιδοφιλία

Σεξουαλικώς άσεμνο περιεχόμενο

Απαγορεύονται το σεξουαλικά άσεμνο περιεχόμενο και δραστηριότητες, όπως η πορνογραφία, οι σεξουαλικές πράξεις και οι σεξουαλικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της πορνείας και της προσφοράς παροχής σχετικού περιεχομένου.

Απαγορεύεται η μετάδοση σε περιοχές όπου ενδέχεται να υπάρχει γυμνό ή σεξουαλική δραστηριότητα, ακόμα και αν η σχετική συμπεριφορά ή δραστηριότητα δεν κατευθύνεται από τον broadcaster ή συμβαίνει στο φόντο της μετάδοσης.

Σεξουαλικά προκλητικό περιεχόμενο

Απαγορεύεται το σεξουαλικά προκλητικό περιεχόμενο. Κατά την εξέταση ανάλογου είδους περιεχομένου ή δραστηριότητας, θα λάβουμε υπόψη την πρόθεση και τις συνθήκες, σύμφωνα με διάφορους παράγοντες, στους οποίους περιλαμβάνονται ενδεικτικά οι παρακάτω:

 • Συμπεριφορά και σχολιασμός
 • Αντίδραση σε περιεχόμενο, όπως μηνύματα συνομιλίας από broadcaster, επόπτες και τι μηνύματα συνομιλίας επιτρέπουν στην κοινότητά τους
 • Ενδυμασία και περιβάλλον, όπως τοποθεσία και μουσική υπόκρουση, σκηνικά, κλπ.
 • Τοποθέτηση κάμερας, γωνία και εστίαση
 • Ιδιότητες ροής, όπως τίτλος, εισαγωγές/αποφωνήσεις, προσαρμοσμένες μικρογραφίες και άλλα μεταδεδομένα
 • Περιεχόμενο προφίλ και καναλιού, όπως μπάνερ, εικόνα προφίλ, emote και πάνελ

Γυμνό και ενδυμασία

Η ενδυμασία των δημιουργών πρέπει να είναι η κατάλληλη δημόσια ενδυμασία για μια συγκεκριμένη περίσταση, πρόθεση ή δραστηριότητα. Όσον αφορά τις μεταδόσεις παιχνιδιών, για τις περισσότερες οικιακές μεταδόσεις και τις απεικονίσεις προφίλ/καναλιού, η ενδυμασία θα πρέπει να είναι κατάλληλη για δημόσιες περιστάσεις, όπως για έναν δημόσιο δρόμο, ένα εμπορικό κέντρο ή ένα εστιατόριο. Για παράδειγμα, για τη μετάδοση γυμναστικής ή τη μετάδοση για την κατηγορία "Στην πραγματική ζωή" από τοποθεσίες, όπως μια δημόσια παραλία, επιτρέπεται η ενδυμασία που είναι κατάλληλη για αυτές τις δημόσιες περιστάσεις, όπως ρούχα γυμναστικής ή μαγιό αντίστοιχα.

Απαγορεύεται η σεξουαλικά προκλητική ενδυμασία καθώς και το γυμνό. Στη σεξουαλικά προκλητική ενδυμασία (ή η απουσία ενδυμασίας) περιλαμβάνοντα τα εσώρουχα ή η έκθεση/ανάδειξη ανδρικών και γυναικείων γεννητικών οργάνων, γλουτών ή θηλών.

Γυμνό και σεξουαλικό περιεχόμενο σε παιχνίδια

Τα παιχνίδια που περιλαμβάνουν γυμνό, πορνογραφία, σεξ ή σεξουαλική βία ως βασική θεματική ή χαρακτηριστικό, και ο τρόπος παιχνιδιού που προσαρμόζεται ώστε να δείξει αυτά τα στοιχεία απαγορεύονται αυστηρά. Οι εμφανίσεις γυμνού εντός παιχνιδιού επιτρέπονται, εφόσον δεν αποτελεί κύριο αντικείμενο του περιεχομένου σας και διαρκεί μόνο όσο χρειάζεται, προκειμένου να προχωρήσει η πλοκή του παιχνιδιού. Τα παιχνίδια που χαρακτηρίζονται "Κατάλληλα μόνο για ενήλικες" (ΑΟ) από το ESRB δεν επιτρέπονται σε μεταδόσεις διεξαγωγής παιχνιδιών ή σε πλήρη ή ανεπεξέργαστη μορφή στο Twitch.

Για μια πλήρη λίστα των παιχνιδιών που απαγορεύονται ρητά, συμβουλεύσου τη Λίστα απαγορευμένων παιχνιδιών.

Πρόσθετοι περιορισμοί

 • Λάβε υπόψη ότι το Twitch μπορεί να κάνει εξαιρέσεις για περιεχόμενο για το οποίο το Twitch θέλει να αποκτήσει άδεια και το οποίο έχει αξιολογηθεί από οργανισμό αξιολόγησης ή έχει ελεγχθεί εκ των προτέρων από το Twitch.

 • Οι συνομιλίες σχετικά με το σεξ, το γυμνό και άλλα θέματα κατάλληλα μόνο για ενήλικες που προορίζονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και κατά τα άλλα συμμορφώνονται με τις πολιτικές μας πρέπει να επισημαίνονται ως "Περιεχόμενο για ενήλικες" μέσω των σχετικών ρυθμίσεων καναλιού.

Αναφορά παραβίασης σεξουαλικού περιεχομένου

Εάν συναντήσεις περιεχόμενο ή χρήστες στο Twitch που θεωρείς ότι παραβιάζουν τις Οδηγίες κοινότητας, θα θέλαμε να αναφέρεις το σχετικό περιεχόμενο ή/και τους χρήστες στην ομάδα επόπτευσης για έλεγχο. Μάθε Πώς να υποβάλεις μια αναφορά χρήστη.

Συχνές ερωτήσεις

Κατά λάθος έδειξα περιεχόμενο σεξουαλικής φύσης. Ο λογαριασμός μου θα τεθεί σε αναστολή;

Ως ιδιοκτήτης του λογαριασμού σου, αποτελεί αποκλειστικά δική σου ευθύνη να διασφαλίσεις ότι οτιδήποτε κοινοποιείται στον λογαριασμό σου συμμορφώνεται με τους Όρους παροχής υπηρεσιών και με τις Οδηγίες κοινότητας του Twitch. Εάν δεν είναι ξεκάθαρο αν ένας σύνδεσμος, μια φωτογραφία, ένα βίντεο ή άλλου είδους περιεχόμενο στη μετάδοσή σου παραβιάζει τα παραπάνω, συνιστούμε να το ελέγξεις ιδιωτικά πριν προχωρήσεις σε δημόσια μετάδοση. Το περιεχόμενο που παραβιάζει τους Όρους παροχής υπηρεσιών και τις Οδηγίες κοινότητας, είτε προβάλλεται τυχαία είτε σκόπιμα, μπορεί να καταγγελθεί και οι επόπτες να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα αναφορικά με το συγκεκριμένο περιεχόμενο, όπως η κατάργηση του περιεχομένου και η επιβολή αναστολής του λογαριασμού σου. Δεδομένης της φύσης μιας ζωντανής προβολής, αναμένουμε να λάβεις τις κατάλληλες προφυλάξεις. Ακόμα και ένα περιστατικό μπορεί να επισύρει συνέπειες.

Γιατί δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες σχετικά με την ενδυμασία που επιτρέπεται και που δεν επιτρέπεται στο Twitch;

Καθώς το Twitch συνεχίζει να επεκτείνει την ποικιλία του περιεχομένου που διαθέτει, προκύπτει η ανάγκη ενημέρωσης του εύρους της ενδυμασίας που είναι αποδεκτή. Για παράδειγμα, κάτι που είναι αποδεκτό για μια μετάδοση στην παραλία ή στο γυμναστήριο, μπορεί να μην είναι αποδεκτό για μια μετάδοση μαγειρικής ή παιχνιδιού. Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τους δημιουργούς να τηρούν τις Οδηγίες κοινότητας όπως θα τηρούσαν και τις απαιτήσεις διαγωγής στον πραγματικό κόσμο, ενημερώσαμε τις πολιτικές μας ώστε να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο η ενδυμασία αλλά και οι περιστάσεις στις οποίες φοριέται, καθώς και η πρόθεση του ατόμου που τη φοράει, κατά την εποπτεία του περιεχομένου. Μην ξεχνάς ότι το σεξουαλικό ή προκλητικό περιεχόμενο, όπως η έκθεση γυμνού ή η ανάδειξη ανδρικών ή γυναικείων γεννητικών οργάνων, γλουτών ή θηλών και η σεξουαλικά προκλητική ενδυμασία απαγορεύονται.

Είμαι καλλιτέχνης και θέλω να ζωγραφίσω ένα γυμνό πορτραίτο, χωρίς πρόθεση σεξουαλικής πρόκλησης. Απαγορεύεται;

Καθώς δεν παρέχουμε ακόμη επαρκή εργαλεία στους θεατές, ώστε να περιορίζεται η έκθεσή τους στο γυμνό και το περιεχόμενο μόνο για ενήλικες, απαγορεύεται το γυμνό για καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Αναζητάμε τρόπους να προσφέρουμε αυτή τη δυνατότητα στο μέλλον.

Τι ισχύει για τα emote συνδρομητών;

Εκτός από τους Όρους χρήσης και τις Οδηγίες κοινότητας του Twitch, όλα τα emote συνδρομητών υπόκεινται σε πρόσθετες πολιτικές που υπερισχύουν και περιγράφονται στον Οδηγό emoticon συνδρομητή. Λάβε υπόψη ότι τα emote συνδρομητών δεν χρησιμοποιούνται ούτε παρουσιάζονται μόνο στα αντίστοιχα κανάλια συνεργατών ή συνεργαζόμενων μελών. Τα emote συνδρομητών μπορούν να χρησιμοποιούνται σε όλες τις υπηρεσίες Twitch, επομένως αυτές οι οδηγίες μπορεί να είναι πιο περιοριστικές. Διάβασε την ενότητα με τις Οδηγίες emote, για να βεβαιωθείς ότι κατανοείς όλες τις οδηγίες που καθορίζουν τι επιτρέπεται και τι όχι, όσον αφορά τα emote.