Голота, порнография и друго съдържание със сексуален характер

Налагаме ограничения върху всяко съдържание, което включва голота или е със сексуален характер, и правим всичко възможно да се уверим, че Twitch не се използва за сексуална експлоатация или насилие. За да бъдат ясни правилата ни и начинът, по който разглеждаме сигналите за такова съдържание или дейност, ви предоставяме следните секции с подробности като допълнение към Указанията за общността.

Разбираме, че съдържание с голота или сексуален характер може да има образователна, научна, артистична, журналистическа или академична цел, но въпреки това го ограничаваме поради разнообразната възраст и културна принадлежност на глобалната ни общност. В конкретен образователен или артистичен контекст може да направим предварително одобрени изключения от тези правила. В бъдеще Twitch ще продължава да разработва начини, по които безопасно да поддържа съдържанието с голота и сексуален характер в гореспоменатите контексти.

Сексуално насилие и експлоатация

Сексуалното насилие и експлоатация са строго забранени и може да бъдат докладвани на правоприлагащите органи. Тук се включват следните примери, но не само:

 • Сексуално нападение и блудство или съдържание, което окуражава или насърчава такова.
 • Съдържание, включващо лице, което е голо или участва в сексуални актове.
 • Съдържание с явен или загатнат сексуален характер (аудио или видео), разпространено или със заплаха, че ще бъде разпространено, без позволението на замесеното лице (например порнографски материали, придобити с цел отмъщение).
 • Нежелани предложения, молби, искания, подкупи или изнудвания за съдържание със сексуален характер и сексуални услуги.
 • Сексуални услуги, включително проституция, услуги, предлагащи ескорти, сексуални масажи и заснети сексуални дейности.
 • Всякаква голота, съдържание със сексуален характер, сексуално насилие или сексуална експлоатация, които включват непълнолетни лица, изглежда включват непълнолетни лица или изобразяват такива лица, както и съдържание, което окуражава или насърчава педофилия.

Съдържание с явен сексуален характер

Дейности и съдържание с явен сексуален характер, като например порнография, сексуални актове и услуги, включително молби и предложения за такова съдържание, са забранени.

Излъчване от места, където може да са налични голота или сексуални дейности, дори такова поведение или дейности да не са в посока към излъчващия потребител или се случват на заден план, е забранено.

Съдържание със загатнат сексуален характер

Съдържание със загатнат сексуален характер е забранено. Когато преглеждаме такъв тип съдържание със сексуален характер или сексуална активност, вземаме предвид целта и контекста въз основа на редица фактори, които включват, но не само:

 • Поведение и коментари.
 • Реакция към съдържанието, като например съобщения в чата от страна на излъчващия потребител, модераторите и какви съобщения позволяват в чата на общността им.
 • Облекло и среда, като например местоположение и фонова музика, декор и др.
 • Кадриране, ъгъл и фокус на камерата.
 • Атрибути на потока, като например заглавие, интро/аутро, персонализирана миниатюра и други метаданни.
 • Съдържание в профили и канали, като например банери, портрет на профила, емотикони и панели.

Голота и облекло

Очакваме създателите на съдържание да са облечени в прилично облекло, подходящо за съответните контекст, цел и дейност. При поточно предаване на игри, поточно предаване в домашни условия и изображения в профил/канал облеклото трябва да е подходящо за обществена изява, като например дрехи, които бихте носили на улицата, в търговския център или ресторанта. Ако предавате фитнес поток или поток, отразяващ ежедневието ви от местоположение като публичен плаж, облекло, подходящо за съответната среда, е позволено, като например спортни дрехи или бански.

Облеклото, изразяващо сексуални намеци и голотата са забранени. Облеклото (или липсата на такова), изразяващо сексуални намеци включва бельо, показване или фокусиране върху мъжки или женски гениталии, задни части и зърна.

Голота и съдържание със сексуален характер в игри

Игри, в които голота, порнография, секс или сексуално насилие е основният фокус или характеристика, както и геймплей, модифициран да включва такива елементи, са напълно забранени. Случаите на голота в игри са позволени, стига да не ги превръщате в основен фокус на съдържанието си и им отделяте само толкова време, колкото е необходимо, за да прогресирате в играта. Игри с рейтинг „Само за възрастни“ (АО) от ESRB са забранени в излъчвания, ориентирани към геймплей, или в завършен или необработен формат в Twitch.

За пълен списък с игрите, които са напълно забранени, моля, вижте нашия списък със забранени игри.

Допълнителни ограничения

 • Моля, имайте предвид, че Twitch може да прави изключения за съдържание, което Twitch иска да лицензира, и е с категория, поставена от орган за категоризация, или е предварително одобрено от Twitch.

 • Разговори за секс, голота и други теми за възрастни, които имат за цел да бъдат обучителни или по друг начин спазват правилата ни, трябва да бъдат обозначени като „съдържание за възрастни“ чрез съответните настройки на канала.

Подаване на сигнал за нарушение на правилата за съдържание със сексуален характер

Ако попаднете на каквото и да е съдържание или потребители в Twitch, които смятате, че нарушават Указанията за общността, ви молим да подадете сигнал за въпросното съдържание и/или потребители за преглед до екипа ни за модериране. Научете как да подадете сигнал за потребител.

ЧЗВ

По погрешка показах съдържание с явен сексуален характер. Ще бъде ли деактивиран профилът ми?

Вие сте собственик на профила си и е ваша отговорност да се уверите, че всичко, което споделяте в него, спазва Условията за услугата (УУ) и Указанията за общността (УО) на Twitch. Ако не сте сигурни дали връзка, снимка, видеозапис или друго съдържание в излъчването ви нарушават УУ и УО, ви съветваме да ги прегледате еднолично, преди да ги включите в излъчването си. За съдържание, което нарушава УУ и УО, без значение дали е излъчено по погрешка, или умишлено, може да бъде подаден сигнал, а екипът ни за модериране може да предприеме съответните мерки относно това съдържание, включително премахването му и деактивиране на профила ви. Като имате предвид естеството на излъчването на живо, очакваме от вас да предприемате нужните предпазни мерки – един инцидент е достатъчен за налагане на санкции.

Защо няма конкретни правила какво облекло е и не е позволено в Twitch?

Twitch непрестанно разширява разнообразието от съдържание, което включва, затова възниква нуждата от актуализиране на приемливото облекло. Например дрехи, които са приемливи за излъчване на плажа или във фитнес салона, може да не са приемливи за кулинарно или геймплей излъчване. В опит да помогнем на създателите на съдържание да спазват Указанията на общността така, както биха спазвали нормите на поведение извън платформата, актуализирахме правилата си, за да отразяват, че когато модерираме съдържание взимаме предвид не просто самите дрехи, но също и контекста, в който ги носите, както и намерението на лицето, което ги носи. Моля, помнете, че съдържание с явен или загатнат сексуален характер, в което например се показва голота или фокус върху гениталии, задни части или зърна, както и облекло, изразяващо сексуални намеци, е забранено.

Художник съм и искам да нарисувам портрет с голо тяло без сексуален характер. Забранено ли е?

Тъй като все още не предлагаме достатъчно инструменти, с които зрителите да ограничават показваната голота или съдържание за възрастни, голотата за артистични и образователни цели е забранена. Разработваме начини, по които в бъдеще да направим това възможно.

Това отнася ли се за емотиконите на абоната?

Освен Условията за услугата и Указанията за общността на Twitch, за всички емотикони на абоната важат допълнителни правила, подробно описани в Ръководството за емотикони на абоната. Моля, имайте предвид, че емотиконите на абоната се използват и показват не само в съответните канали на партньори и сътрудници; емотиконите на абоната могат да бъдат използвани глобално в услугите на Twitch, така че указанията за тях може да са по-ограничителни. Прочетете секцията с указания за емотиконите и се уверете, че разбирате всички указания, които определят какво е и не е позволено при емотиконите.