Skip to content

Creator Camp

Yayıncıların iyi alışkanlıklar oluşturmasına yardımcı kaynak ve araçlar:

Yapmanız gerekenler şunlar:

  1. Lisanslı üçüncü taraf müziklerini kullanın:
    Yayıncılara önerdiğimiz lisanslı üçüncü taraf müzik seçeneklerini bu yardım makalesinde bulabilirsiniz. Ayrıca, yayınlarınız için müzik seçerken telifsiz müzik eserlerini tercih edebilir veya bir müzisyenle iş birliğine giderek yayınlarınızda kullanabileceğiniz özel müzikler yaptırabilirsiniz.
  2. Orijinal görseller ve arayüzler kullanın:
    Kanalınızda kullandığınız arayüzler, grafikler, ifadeler ve diğer görsel öğeler size özgü olmalıdır. Bu, hem yayınlarınızı diğerlerinden ayırarak özgünlüğünüzü ortaya çıkarır hem de olası telif hakkı iddialarını önler. Yayınlarınız için görsel öğeler oluşturma konusunda bir grafik sanatçı ile iş birliğine giderek Twitch kanalınızda yasal olarak kullanabileceğiniz ve markanızı yansıtan orijinal özel görseller yaptırabilirsiniz.
  3. Twitch Video Yapım Kitini ziyaret edin: Yayıncı Panelinde bulunan Twitch Video Yapım Kitine yakından bakın. Videolarınızı yönetmenize, sesi kapatılan videoları (ayrıntılı bilgi burada ) incelemenize ve kanalınıza işlenmiş telif hakkı ihlal kayıtlarını görmenize olanak sağlayan güçlü bir araçtır.
  4. Kanalınıza yönelik telif hakkı ihlal iddialarını Telif Hakkı İhlal İddiaları Yöneticisinden takip edin: Bir DMCA bildirimi aldığınızda bunun ayrıntılarını (bildirimi gönderen taraf, alındığı tarih ve saat, bildirime konu telifli eserin ne olduğu ve ilgili URL) sadece e-posta bildiriminde değil doğrudan Yayıncı Panelinizin İçerik bölümündeki Telif Hakkı İddiaları Yöneticisinden de görebilirsiniz.
  5. **Twitch’in telifli ses algılama sistemlerinin nasıl çalıştığını öğrenin:**Twitch’te, yüklenen tüm VOD ve Klipleri tarayarak telifli sesleri tespit eden, VOD’ların ilgili bölümlerinin sesini kapatan ve ilgili klipleri silen bir sistem vardır. (Açık olmak gerekirse, bu sistemin gerçekleştirdiği işlemler telif hakkı ihlal kaydı veya DMCA bildirimleri değildir.) Videonuzun bir bölümünün sesi kapatıldığında sistemin bu bölümde algıladığı sese ilişkin bilgileri Video Yapım Kitinde görebilir ve bunun yanlış veya haksız olduğunu düşünüyorsanız burada anlatılan süreci izleyerek işleme itiraz edebilirsiniz. Ayrıca, 24 saatlik bir süre içinde üç veya daha fazla telifli ses tespit edildiğinde sistemlerimiz sizi bu konuda bilgilendirir ve burada açıklandığı şekilde belirli yayın ayarlarını otomatik olarak değiştirir.
  6. Yayın ayarlarında sunulan araçlardan faydalanın:
    Yayıncı Paneli → Ayarlar → Yayın bölümünde yayın ve video kayıt deneyimini özelleştirmenize olanak tanıyan çeşitli araçlar bulabilirsiniz. Örneğin, VOD’larınızın saklanıp saklanmayacağını, varsayılan olarak “yayınlanıp” “yayınlanmayacağını” (bu sayede bunları gözden geçirerek hangilerinin yayınlanacağını seçebilirsiniz) kontrol edebilir ve hatta yayın yaptığınız kategoriye bağlı olarak VOD’ların hangi kategorilerde yayınlanıp hangilerinde yayınlanmayacağını belirleyebilirsiniz. Klipler için de benzer araçlar bulunur.
  7. **Çok kanallı ses kullanın:**Bir yayıncı olarak canlı yayın, arşiv ve kliplerinizde farklı seslerin olmasını isteyebilirsiniz. Bunu doğrudan Twitch Studio’da yapabilirsiniz. Burada Twitch’e göndermek üzere birden fazla ses kanalı seçme olanağınız vardır. Ayrıntıları buradan öğrenebilirsiniz. OBS gibi bazı yayın yazılımı sağlayıcılar da benzer bir işlevi sunmaktadır. Bunun OBS’de nasıl çalıştığını da buradan öğrenebilirsiniz.

Daha fazla bilgi edinebileceğiniz ilave referans kaynaklar şunlardır:

Artık Twitch’te iyi yayın alışkanlıkları edinmek için yapılabilecekleri ve başvurulabilecek kaynakları öğrendiğinize göre, bunları uygulamaya koymayı lütfen ihmal etmeyin.