Skip to content

Creator Camp

 

 

Pe Twitch, conținutul tău ar trebui să fie accesibil tuturor membrilor comunității - inclusiv celor care ar putea avea o dizabilitate. Aceasta include actualizarea secțiunii „Despre” a canalului și utilizarea subtitrărilor, pe lângă facerea observațiilor în conținutul pe care îl produci, cum ar fi activarea subtitrărilor în joc. În acest articol al Taberei creatorului, îți vom oferi sfaturi și instrucțiuni pentru a crea un canal Twitch mai accesibil.

Realizarea unei secțiuni „Despre” accesibilitate

 

Secțiunea „Despre” a canalului tău permite emițătorilor să personalizeze panouri individuale pentru a pune toate informațiile pe care le doresc și au nevoie ca cei din comunitatea lor să știe despre ei și conținutul lor. De exemplu, poți crea panouri separate pentru a acoperi regulile de chat, pentru a te conecta la rețelele de socializare, pentru a partaja hardware-ul pe care îl utilizezi pentru a reda în flux și pentru a descrie tipul de conținut pe care îl transmiți.

Poți face secțiunea „Despre” accesibilă pentru membrii comunității care utilizează un cititor de ecran adăugând text descriptiv la panourile tale. Textul descriptiv, sau alternativ, este un text concis care descrie o imagine sau un obiect, astfel încât utilizatorii cu deficiențe de vedere să poată obține contextul complet al conținutului. Pe o pagină, pentru creatorii care folosesc grafica ca antet pentru panourile secțiunii „Despre”, textul descriptiv din secțiunea panoului poate fi deosebit de util. De exemplu, „Imagine antet: un fundal violet, degradat, cu „Despre” în litere albe, cu bule, cu o imagine a emoticonului BleedPurple” chiar deasupra textului din panou ar fi o modalitate eficientă de a utiliza text descriptiv pe pagina canalului. 

Utilizarea subtitrărilor

 

Extensiile Subtitrare oferă comunității opțiunea de a se bucura de conținut fără sunet și sunt deosebit de utile pentru a ajuta vizualizatorii surzi și pe cei cu deficiențe de auz. Poți găsi mai multe opțiuni pentru extensiile Subtitrare prin secțiunea Extensii din tabloul de bord al creatorului . De acolo, poți căuta „stream captions” în bara de căutare. Este esențial să alegi extensia Subtitrări care funcționează cel mai bine pentru tine, dar iată câteva recomandări aici:

 

Să presupunem că ai dori să folosești un plugin în software-ul de redare în flux. În acest caz, OBS oferă un plugin care creează, de asemenea, o experiență excelentă cu subtitrări pentru emițători și vizualizatori, utilizând tehnologia API Google Cloud Redare vocală. Acest plugin folosește suportul de subtitrare Twitch și permite vizualizatorilor să activeze sau să dezactiveze subtitrările făcând clic pe o imagine din player-ul video atât al redării în flux, cât și al videoclipurilor la cerere, precum și pe PC, Android și iOS. Dacă vrei să afli mai multe despre subtitrări, consultă articolul de ajutor Twitch
Reține că acest plugin nu este disponibil momentan pentru Streamlabs OBS și Twitch Studio.

Configurarea subtitrărilor prin extensii Twitch

 

  1. Pentru a instala o extensie Subtitrări, fă clic pe butonul „Adaugă” de lângă extensie pentru a o adăuga în biblioteca de extensii. După ce ai făcut clic pe acesta, se va deschide o fereastră care te va instrui să activezi extensia ca „Suprapunere video”. 
  2. În partea stângă sus a paginii, fă clic pe fila „Extensiile mele”. Aici vei vedea extensiile instalate și activate. Sub extensia Subtitrări, fă clic pe „Activează”. Aici pot exista mai multe opțiuni, dar va trebui să selectezi „Configurare ca suprapunere 1”. Apoi vei vedea o nouă casetă pop-up, pentru a confirma că extensia este acum activă. 
  3. Odată ce extensia este activă, fă clic pe rotiță în caseta de extensie activă pentru a deschide din nou fereastra pop-up. Odată ajuns aici, fă clic pe link-ul care te va duce la tabloul de bord cu subtitrări, unde va trebui să te conectezi cu contul tău Twitch pentru a accesa instrumentul. Pentru a începe subtitrările, va trebui să faci clic pe „Activat” pentru ca subtitrările să înceapă să fie afișate. Acestea vor începe să apară odată ce redarea în flux este live, iar comunitatea poate ajusta setările la nevoile ei printr-un meniu pe ecran. După ce ai terminat cu redarea în flux sau dacă trebuie să dezactivezi sunetul, asigură-te că oprești sau ieși din tabloul de bord. 

Când te asiguri că al tău conținut este accesibil, te asiguri că a ta comunitate este primitoare pentru toți. Vrei să afli mai multe despre construirea comunității pe Twitch? Asigură-te că verifici celelalte articole din Tabăra creatorului.