Twitch voor beginners

Communityrichtlijnen

Bij Twitch willen we de best mogelijke live entertainment bieden, waarbij iedereen zich welkom en veilig kan voelen.

Met medewerking van:

 

Kanaalveiligheid

Als streamer moet je altijd voor een positieve kanaalervaring proberen te zorgen. Bekijk ons onderdeel over moderatie en veiligheid voor tips en aanbevelingen over hoe je een veilige en bloeiende community kunt creëren.

Naast onze gebruiksvoorwaarden hebben we communityrichtlijnen opgesteld die onze verwachtingen schetsen voor de content en gedragingen van gebruikers, zowel op Twitch als daarbuiten. Deze richtlijnen zijn opgesteld om het idee van gedeelde verantwoordelijkheid te bevorderen en te zorgen dat iedereen deelneemt op een manier die tot een vriendelijke, positieve ervaring leidt voor onze wereldwijde community. We raden je aan om ze allebei door te lezen, zodat je content voldoet aan de normen van onze community en je niet het risico loopt om gerapporteerd en/of geschorst te worden. 

De communityrichtlijnen hebben betrekking op een reeks onderwerpen en zijn bedoeld om de veiligheid en het welzijn van de Twitch-community te bevorderen, waaronder:

 • De wet overtreden
 • Schorsing ontwijken
 • Zelfdestructief gedrag
 • Geweld en bedreigingen
 • Hatelijk gedrag en intimidatie
 • Ongeautoriseerd delen van persoonlijke informatie
 • Nabootsing van identiteit
 • Spam, fraude en andere schadelijke inhoud
 • Naakt, pornografie en andere seksuele inhoud
 • Extreem geweld, bloederigheid en andere obscene content
 • Intellectuele eigendomsrechten
 • Content labelen
 • Valsspelen bij online games
 • Gedrag buiten de service
 • Verboden games

Om je nog meer zelfvertrouwen te geven over de inhoud die je op Twitch produceert, hebben we aanvullende richtlijnen samengesteld over hatelijk gedrag en intimidatie, naaktheid en seksuele inhoud en muziek

Rapporteren

Je kunt vertrouwelijk rapporteren via de rapportagetools op de kanaalpagina van elke streamer door op de drie verticale stippen rechts onder de videospeler te klikken. Geef bij het indienen van een melding alle relevante details op om onze veiligheidsspecialisten te helpen. De volgende informatie is nuttig:

 • Het kanaal waarop de overtreding plaatsvond
 • Datum, tijd en tijdzone
 • Een beschrijving van de overtreding inclusief de gebruikersnaam van het doelwit
 • Een link naar een VOD met tijdcode, screenshot en/of chatlog, indien beschikbaar 

Zorg er bij het indienen van een melding voor dat je de meest geschikte categorie selecteert. Hoe meer informatie en context je geeft, hoe efficiënter en effectiever onze specialisten je melding kunnen verwerken. Zodra je een melding hebt ingediend, ontvang je een bevestigingsmail dat de melding is ontvangen. Als je die e-mail niet ziet, controleer dan je spambox.

Let op: massale meldingen of het herhaaldelijk melden van dezelfde content zal er niet toe leiden dat een melding sneller wordt onderzocht of dat de kans op handhaving toeneemt; onze besluiten zijn gebaseerd op de inhoud en de nauwkeurigheid van de melding. Voor meer informatie kun je terecht in het Twitch-veiligheidscentrum. Je vindt er informatie over de communityrichtlijnen, accountbeveiliging, moderatietools en meer.

Handhaving

Als er content bij ons wordt gerapporteerd, nemen we maatregelen tegen accounts waarvan we vaststellen dat ze onze gebruiksvoorwaarden en/of communityrichtlijnen schenden. Bij het beoordelen van gerapporteerde overtredingen houden we rekening met een aantal factoren, waaronder de intentie en context, de mogelijke of daadwerkelijke schade aan de community, wettelijke verplichtingen en meer.

Overtredingen van onze communityrichtlijnen leiden tot verschillende handhavingsresultaten, zoals voorgeschreven door ons interne beleid, en kunnen bestaan uit een waarschuwing, een tijdelijke schorsing of, in het geval van ernstigere overtredingen, een schorsing voor onbepaalde tijd. Herhaalde overtredingen kunnen ook leiden tot een strengere handhaving. Overtredingen kunnen ook resulteren in het verlies van privileges, zoals die vermeld worden op de homepagina of in marketingcampagnes, deelname aan programma's en evenementen en/of toegang tot functies zoals geautomatiseerde emote-goedkeuringen. 

Als we een besluit nemen over handhaving, delen we de reden met de accounthouder. Uit respect voor de privacy van individuen geven we geen details over handhaving vrij aan de grotere gemeenschap. Mocht de accounthouder dit wel willen delen met zijn of haar community, dan staat het hem of haar vrij om dit te doen.

Beroep indienen

Als je van mening bent dat je de gebruiksvoorwaarden of communityrichtlijnen niet hebt geschonden, of als je denkt dat je ten onrechte een accounthandhaving hebt ontvangen, kun je een beroep indienen. Succesvolle beroepsprocedures omvatten meestal spijtbetuigingen, het nemen van verantwoordelijkheid of aanvullende context en meer details over het specifieke incident die aantonen dat er een fout is gemaakt.

Neem contact met ons op via https://appeals.twitch.tv om een beroep in te dienen. Beroep dat via andere kanalen wordt aangetekend wordt niet in behandeling genomen. 

Ga naar ons Veiligheidscentrum voor meer informatie over hoe je een beroep kunt indienen.