Márkaépítés és analitika

Közösségi média stratégia

Nagyszerű közvetítéseid nagyszerű közönséget érdemelnek. A nyomtatott sajtó óta szerencsére rengeteg új eszköz áll a rendelkezésedre műsoraid időbeosztásának terjesztésére – de ha mégis szórólapokat nyomtatnál inkább, akkor ne fogd vissza magad. Fontos meggyőződni arról, hogy minden rendelkezésedre álló lehetőséget kihasználsz (ez itt kedvenc közösségi médiumod helye), hogy közösséged tájékozódhasson a terveidről.

Mindig hasznos lehet tudatni közösségeddel, mikor közvetítesz vagy jelentkezel be újra élőben, ha billentyűzettől távol vagy (AFK), illetve ilyenkor régi közvetítések ismétlését vagy Twitch klipeket megosztani számukra. A Twitch Partnerek számos remek tippel szolgálnak arról, hogyan építsd be a közösségi média felületeket mindennapjaidba, hogy tovább növelhesd közösségedet:

Szereplők:

itmeJP , iamBrandon , Pokket és pokimane

A Twitch saját közösségi média szakértőit is megkértük, hogy osszanak meg néhány tanácsot:

 • Legyen az általad képviselt márka konzisztens a Twitchen és más közösségi platformokon. Használj a közösségi neveddel azonos, vagy nagyon hasonló csatornanevet, hogy könnyű legyen a kettőt összekötni, és a nézők könnyen megtaláljanak.
   
 • Ossz meg olyan tartalmakat, amik csatornádhoz és személyiségedhez tartoznak, mutasd meg ki vagy, a közvetítés során, és akkor is, amikor éppen nem közvetítesz.
   
 • Ne csak azért üzenj, mert üzenned kell. Minden nap jó reggelt kívánni túlzás, de néha vicces lehet a nyújtózkodó macskádról egy reggeli képet megosztani.
   
 • Olyan fejlesztőket és játékosokat kövess, akiket szeretsz. Válaszolj tweetjeikre, jelöld be őket, amikor egy jópofa klipet készítesz a játékaikkal, és lépj kapcsolatba a közösséggel a saját üzenőfaladon kívül is.
   
 • A közösségi média nagyszerű eszköz nézőid informálására, ha például az időpontjaid változásáról kívánod tájékoztatni őket.
   
 • Az üzenetek sokkal több figyelmet kapnak, ha egy képpel, klippel vagy giffel társulnak. Mindenki szereti a gifeket. Mindenki.