Skip to content

Creator Camp

Hyväntekeväisyys-<br/>keräykset Twitchissä

Päätä hyväntekeväisyyskohde

Hyväntekeväisyyskohdetta päätettäessä kannattaa kysyä itseltään muutamaa asiaa:

  • Miksi haluan kerätä varoja?
  • Onko jokin varainkeruutapahtuma, jota haluan tukea?
  • Vaikuttaako hyväntekeväisyyskohteen työ minuun itseeni? 
  • Ovatko hyväntekeväisyyskohteen viesti ja tavoitteet linjassa omieni kanssa?

Teet kohteen valinnasta itsellesi helpompaa, kun selvität, mikä hyväntekeväisyyskohde on linjassa sinulle tärkeiden asioiden kanssa. Kun olet valinnut sopivan kohteen, on aika alkaa suunnitella tapahtumaa.

Ensiksi sinun on selvitettävä, mitä varainkeruusivustoa hyväntekeväisyyskohteesi käyttää. Varainkeruusivustojen avulla voit luoda kampanjoita, joilla tuet hyväntekeväisyysjärjestöjä. Sivustot hoitavat lahjoitusten käsittelyn ja kampanjan hallinnan, jotta sinä voit keskittyä yhteisösi aktivointiin!

Twitch tarjoaa nyt oman hyväntekeväisyystyökalunsa, jonka avulla voit vain muutamalla klikkauksella käynnistää varainkeruun tärkeän kohteen hyväksi. Pääset alkuun tekijän ohjauspaneelin uuden välilehden kautta. Voit lukea lisätietoja ohjeartikkelistamme tai tutustua työkaluun tarkemmin tekijän ohjauspaneelissa .

Alla on eräitä hyväntekeväisyyssivustoja, jotka tarjoavat työkaluja tekijöille:

Onko sinulla vielä kysymyksiä lahjoitusten tekemisestä tai keräämisestä? Tutustu hyväntekeväisyyslahjoitusten tukisivuumme .

Tavoitteet, virstanpylväät ja kannustimet

Sen lisäksi, että tavoitteet, virstanpylväät ja kannustimet ovat keinoja haastaa yhteisöä, ne ovat myös erinomainen tapa palkita yhteisöä. Jotkin varainkeruusivustot tarjoavat työkaluja tavoitteiden helppoon seurantaan, joten käy ominaisuudet tarkasti läpi nähdäksesi, mistä voisi olla hyötyä sinulle. 

Tavoitteet. Jokainen kampanja tarvitsee tavoitteen. Tavoitteen asettaminen kertoo yhteisölle, mihin se ylipäätään pyrkii. 100 $? 5 000 $? Aseta yhteisöllesi realistinen tavoite. 

Jos tämä on ensimmäinen hyväntekeväisyyslähetyksesi tai jos striimaaminen on sinulle ihan uutta, kannattanee asettaa sellainen tavoite, johon sinä yllät ihan vain ystäviesi ja perheesi kanssa. Voit kasvattaa tavoitetta jatkuvasti ja lisätä mukaan lisätavoitteita myöhemmin. Muista kuitenkin valmistella ne etukäteen!

Esimerkki lisätavoitteesta: “Hei kaikki, ylsimme alkuperäiseen 2 500 dollarin lahjoitustavoitteeseen kohteelle _______! Uusi lisätavoitteemme on 5 000 dollarissa… ja jos yllämme siihen, värjään tukkani violetiksi!”

Kun asetat tavoitteita, on tärkeää muistaa, että jokainen kerätty dollari on arvokas! Kun olet kerännyt varoja hyväntekeväisyyteen muutaman kerran, olet paremmin perillä siitä, mihin sinä ja yhteisösi kykenette. 

Virstanpylväät. Virstanpylväät muistuttavat tavoitteita – ne ovat ikään kuin välitavoitteita. Virstanpylväiden käyttäminen voi auttaa kasvattamaan lahjoitusten määrää ja siten yltämään tavoitteeseen. Jos tavoitteesi on 5 000 $, virstanpylväiden määrittäminen vaihtelevin välein voi auttaa saavuttamaan sen. Ensimmäinen virstanpylväs voi olla esimerkiksi 500 $, sitten 1 000$, sitten taas 500 $ jne.

Esimerkkejä: 

  • Aina 500 $:n välein arvon lisälaitteen!
  • Jokaisen 1 000 € välein teen mysteeripirtelön aineksista, joita chat äänestää!
  • “Kun saamme 500 $ kasaan, minua isketään piirakalla naamaan!”
  • “Jos pääsemme tavoitteen puoliväliin, hyppään uima-altaaseen vaatteet päällä!”

Kannustimet. Voit motivoida katsojiasi tekemään hyväntekeväisyyslahjoituksen etuja vastaan. Tyypillisesti kannustimia on kahdenlaisia: virtuaalisia ja fyysisiä. Kun päätät, minkälaisia kannustimia haluat antaa, kannattaa huomioida pari seikkaa.

  • Onko yhteisöni innoissaan tästä kannustimesta?
  • Onko tämä jotakin, mitä haluan tehdä uudestaan ja uudestaan?
  • Onko tämä kannustin helppo toteuttaa?

Paras puoli kannustimissa on se, että saat itse päättää, mitä kannustimesi ovat! Muistuta yhteisöäsi kannustimistasi pitkin lähetystä.

Esimerkkejä: 

  • ”Hei kaikki, muistakaa, että syön aina 25 $:n välein Bean Boozled ‑yllätysmakukarkin!”
  • ”Aina kun lahjoitatte 10 $, laitan käteeni feikkitatuoinnin!”
  • ”Hei chatti, muistakaa, että kun pääsemme tavoitteeseen, värjään tukkani JA pelaan sitä pelottavaa peliä, josta en tykkää!”
  • ”Jos pääsemme puoliväliin tavoitetta, esitän nykytanssiperformanssin kana-asussa.”

Jos et ole aivan varma keksimäsi kannustimen asiallisuudesta, käy läpi yhteisöohjeemme .

Hypetä hyväntekeväisyyslähetystäsi

Olet nyt ajoittanut itsellesi hyväntekeväisyyslähetyksen – mitä siis seuraavaksi? Nyt on aika levittää tietoa ja valmistella sekä itsesi että yhteisösi tulevaa tapahtumaa varten!

Alla on muutamia käytännöllisiä tapoja kasvattaa tietoisuutta tulevasta hyväntekeväisyyslähetyksestäsi:

  •  Kerää tietoa ja materiaalia hyväntekeväisyyskohteesta, jolle keräät rahaa

Mikä on hyväntekeväisyyskohde, jolle keräätte varoja yhdessä yhteisön kanssa? Mikä on kohteen tehtävä? Kuinka lahjoitukset vaikuttavat kohteen tehtävään? **Muista kerätä kohteesta tietoa, jotta voit kertoa siitä yleisöllesi, jakaa omia näkemyksiäsi ja paljon muuta!

Esimerkkejä: 

  • Kerään rahaa kohteelle __, koska _ on tärkeää minulle. Tällä tavoin he auttavat _.
  • “Saimme juuri kokoon 250 $, jolla saa maksettua kokonaisen verensiirron yhdelle lapselle!”

Kun yhteisösi ymmärtää tekemiensä lahjoitusten vaikutuksen, tunne on mahtava.

  • Kerro yleisöllesi etukäteen. Kerro varainkeruusta yhteisöllesi vähintään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Kun annat yhteisöllesi ja moderaattoreillesi tietoa etukäteen, he saavat tilaisuuden valmistautua hyväntekeväisyystapahtumaan. 
  • Hypetä lähetyksessä! Muista puhua tulevasta hyväntekeväisyystapahtumastasi sitä edeltävissä lähetyksissä. Hype varmistaa, että tapahtuma on yhteisösi mielessä, ja antaa heille tilaisuuden valmistautua tapahtumaan hyvissä ajoin.
     
  • Kysy yhteisöltäsi. Ota selvää, minkä kannustimen saavuttamista yhteisösi odottaa eniten. Tällä tavoin saat selville, minkälaiset kannustimet ovat eniten yhteisösi mieleen, ja voit keksiä niihin liittyen uusia tai yllätyskannustimia tuleviin kampanjoihin.
     
  • Aikatauluta tapahtumasi kanavasi asetuksissa! Tällä tavoin yhteisösi tietää, milloin kannattaa ilmestyä linjoille tukemaan hyväntekeväisyyttä. Lue kanavan määrittelysivulta  lisätietoa lähetyksen aikataulutyökalun käytöstä, jos se ei ole sinulle vielä tuttu.
     
  • Julkaise sosiaalisessa mediassa tietoa tapahtumasta. Mitä useampi ihminen tietää tapahtumasta, sitä parempi! Kannattaa hyödyntää kaikkia sosiaalisen median tilejäsi sanan levittämisessä.
    • Jaa varainkeruutavoite, päivämäärä, kellonaika ja linkki Twitch-kanavallesi, jotta ihmiset tietävät, mihin heidän pitää mennä.
    • Julkaise kannustimesi ja kerro yleisöllesi, kuinka aiot palkita heitä!
    • Teetkö yhteistyötä jonkun kanssa tapahtuman aikana? Muista tägätä hänet julkaisuissasi.
    • Kehota yhteisöäsi tukemaan ja uudelleentwiittaamaan sosiaalisen median julkaisujasi tiedon levittämiseksi. 

Ovatko sometaitosi ruosteessa? Meillä on tarjolla sosiaalisen median strategiaa käsittelevä tekijäkeskusartikkeli , jonka avulla voit valmistautua järjestämään hyväntekeväisyystapahtuman!

Hyödyntämällä kaikkia näitä keinoja pääset hyvään vauhtiin jo ennen kuin tapahtuma on edes alkanut! 

Siirrytään live-tilaan

Kun valmistaudut hyväntekeväisyystapahtumasi livelähetykseen, kannattaa käyttää muutamia työkaluja varainkeruun helpottamiseksi. Puhutaanpa hieman laajennuksista, peittokuvista ja chattiboteista.

Laajennukset ovat interaktiivisia peittokuvia ja ruutuja, jotka sulautuvat saumattomasti lähetykseesi Twitchissä. Useimmille varainkeruualustoille on tällä hetkellä tarjolla Twitch-laajennus.

Hyväntekeväisyyslaajennukset

Mitä ne tekevät

  • Näyttävät, mille kohteelle olet keräämässä lahjoituksia. 
  • Näyttävät tavoitteesi.
  • Mahdollistavat lahjoituksen tekemisen suoraan laajennuksen kautta.
  • Kaikki kampanjakannustimesi samassa paikassa: palkinnot, äänestykset ja virstanpylväät.

Saat lisätietoa laajennuksista ja niiden parhaasta käyttötavasta tutustumalla laajennusartikkeliin .↗

Peittokuvat ovat oiva keino visualisoida tavoitteet. Peittokuvia on monenlaisia, joten voit valita sellaisen, joka toimii parhaiten omalla kokoonpanollasi. Muista varmistaa, osaako käyttämäsi varainkeruusivusto yhdistää itsensä nykyiseen peittokuva-/ilmoituspalveluusi, jotta integraatio on mahdollisimman helppoa.

Chattibotit ovat yksi tärkeimmistä työkaluista, joilla tekijät voivat hallita kanaviaan. Chattibotit helpottavat lähetysten tekemistä esimerkiksi moderoimalla chattia, aktivoimalla katsojia minipeleillä ja vastaamalla katsojien kysymyksiin. Varainkeruussa chattibotteja voidaan käyttää toimintakehotteiden julkaisuun ja hyväntekeväisyyskohteesta kertomiseen katsojille.

Toimintakehotteet kiinnittävät yleisösi huomion, herättävät mielenkiinnon ja opastavat heitä tekemään sitä, mitä haluat heidän tekevän.

Toimintakehote-esimerkki: Tänään ______ kerää rahaa kohteelle ________. Auta meitä yltämään 1 000 $:n tavoitteeseemme lahjoittamalla täällä: htt://Link.Link.Link.Link. Jokainen dollari auttaa!

Eikö sinulla ole vielä chattibottia? Alla on listattuna muutamia suosittuja botteja:

 

Jos sinulla on kysyttävää hyväntekeväisyyskeräyksien järjestämisestä Twitchissä, ota yhteyttä osoitteeseen Charity@twitch.tv .↗