Skip to content

Creator Camp

Velgørenhedsindsamling på Twitch

Vælg velgørenhedsorganisation

Når du skal beslutte dig for, hvilken velgørenhedsorganisation, du vil støtte, er der et par spørgsmål, du skal stille dig selv:

  • Hvorfor vil jeg gerne støtte velgørenhed?
  • Er det en velgørenhedsbegivenhed, jeg gerne vil støtte?
  • Bliver jeg påvirket af det, velgørenhedsorganisationen prøver at løse? 
  • Jeg har samme budskab og mål som velgørenhedsorganisationen?

Find ud af, hvilken organisation, der passer med det, der betyder noget for dig. Så bliver det nemmere at vælge. Når du har valgt den organisation, du vil støtte, skal du planlægge begivenheden.

Først skal du finde ud af, hvilken indsamlingsplatform organisationen bruger. Indsamlingsplatforme kan gøre dig i stand til at lave kampagner for at støtte velgørenhedsorganisationer, og de håndterer alle donationerne og administrationen af kampagnen, så du kan bruge din energi på dit fællesskab!

Twitch tilbyder nu sit eget velgørenhedsværktøj, så du nemt kan begynde at indsamle penge til de formål, du holder af, med få klik. En ny fane i dit skaber-kontrolpanel hjælper dig i gang. Du kan få mere at vide i vores Hjælp-artikel eller bruge dit Skaber-kontrolpanel .

Nogle indsamlingsplatforme, der har værktøjer til indholdsskabere er:

Har du flere spørgsmål om at oprette eller indsamle donationer, så se vores hjælpeside for velgørenhedsdonationer .

Mål, milepæle og incitamenter

Mål, milepæle og incitamenter er ikke kun måder at udfordre dit fællesskab på, men det er også en god måde at belønne dem på! Nogle indsamlingsplatforme har værktøjer, som kan hjælpe dig med nemt at holde øje med tingene, så sørg for at gennemse, hvad der kunne fungere dig.

Mål. Alle kampagner skal have et mål. Når du sætter et mål, viser du dit fællesskab, hvor I sammen skal arbejde hen imod. 100 $? 5000 $? Sæt et realistisk mål, som dit fællesskab kan nå. 

Hvis det er første gang, du skal lave en velgørenhedsstream, så sæt et mål som du, dine venner og din familie kan nå sammen. Du kan altid øge dine mål, og du kan lave delmål senere. Bare sørg for at forberede dig på dem!

Eksempel på delmål: “Hej, alle sammen! Vi nåede vores første mål på 2500 $ til velgørenhedsorganisationen ___! Vores nye mål er 5000 $ … og hvis vi rammer det, farver jeg mit hår lilla!”

Når du oprette mål, er det vigtigt at huske, at hver eneste krone tæller! Når du har lavet indsamlinger et par gange, forstår du bedre, hvad du og dit fællesskab kan udrette. 

Milepæle. Ligesom mål, minder milepæle om abonnentmål. Ved at bruge milepæle kan du indsamle flere donationer, så du rammer det mål. Hvis dit mål er 5000 $, kan du sætte en milepæl på en anden måde, som kan hjælpe dig med at nå dit hovedmål. Eksempel: Din første milepæl er måske 500 $, den næste er 1000 $, og så igen 500 $ osv.)

Eksempler: 

  • Hver 500 $ udløser en ekstern gaveuddeling!
  • For hver 1000 $ laver jeg en smoothie med ingredienser, som chatten stemmer om!
  • “Når vi har indsamlet 500 $, får jeg en lagkage i hovedet!”
  • “Hvis vi når halvvejs til vores mål, hopper jeg i en badekar med alt tøjet på.”

Incitamenter er fordele, du kan tilbyde dit publikum for at motivere dem til at skride til handling. De to typer incitamenter, vi typisk ser, er enten virtuelle eller fysiske. Når du skal beslutte dig for, hvilke incitamenter, du vil bruge, er der et par spørgsmål, du skal stille dig selv.

  • Er dette nogen, som vil interessere mit fællesskab?
  • Er det noget, jeg gerne vil gøre igen og igen?
  • Er dette incitament nemt for mig?

Det bedste ved incitamenterne er, at du får lov at beslutte, hvad de er! Glem ikke at minde dit fællesskab om dine incitamenter i hele din stream!

Eksempler: 

  • Hej, alle sammen! Husk, at for hver 25 $, vi samler ind, spiser jeg en jellybean uden at vide, hvad den smager af!
  • For hver 10 $, sætter jeg en midlertidig tatovering på armen!
  • Hey, chat, glem ikke, at hvis vi når målet, farver jeg mit hår OG vi spiller det uhyggelige spil, jeg hader!
  • Hvis kommer halvvejs i mål, laver jeg en moderne dans i kyllingekostume.

Se vores Retningslinjer for fællesskabet ↗, hvis du er i tvivl om et encitament, du har lavet.

Gør folk spændte på din velgørenhedsstream

Du har besluttet at lave en velgørenhedsstream. Hvad så nu? Nu skal du sprede budskabet og forberede dig og dit fællesskab på den kommende begivenhed!

Her er nogle praktiske råd til, hvordan du spreder budskabet om din kommende velgørenhedsstream:

  •  Find information om den velgørenhedsorganisation, du samler ind til

Hvilken velgørenhedsorganisation samler du ind til med dit fællesskab? Hvad er deres mission? Hvordan vil donationerne hjælpe dem? **Sørg for at undersøge sagen og have informationen klar til videregive til dit publikum, give dem et godt indblik i sagerne og meget mere!

Eksempler: 

  • Jeg samler ind til ___, fordi __ betyder meget for mig. Sådan hjælper de ___.
  • “Vi har indsamlet 250 $, som kan dække omkostningerne for et barns blodtransfusion!”

Når dit fællesskab forstår, hvor vigtige deres donationer er, er det en fed følelse.

  • Forbered dem på forhånd. Giv dit fællesskab besked om begivenheden mindst to uger i forvejen. Når du giver dit fællesskab og moderatorer detaljerne i forvejen, kan de bedre forberede sig på din begivenhed! 

  •  Hype det op i din stream! Sørg for tale om din kommende velgørenhedsbegivenhed i de streams, der leder op til den! Hypen sikrer, at det ligger forrest i bevidstheden hos dit fællesskab og giver dem flere muligheder for at glæde sig til streamen.

  • Forhør dig hos fællesskabet. Hør, hvilke incitamenter, de glæder sig mest til at se indfriet under streamen! Brug dette som en mulighed for at se, hvilke incitamenter, der giver mest genlyd i dit fællesskab, og prøv at identificere nye eller overraskende incitamenter til den kommende kampagne!
     

  • Programlæg din begivenhed i dine kanalindstillinger! På den måde er dit fællesskab klar over, hvornår de skal se med og støtte! Tjek kanalindstillinger-siden  for info om at anvende streamingplan-værktøjet, hvis ikke du er bekendt med det.
     

  • Lav opslag på sociale medier, før din begivenhed begynder! Jo flere folk, der kender til din begivenhed, desto bedre! Du skal bruge alle dine sociale medier til at sprede budskabet.

    • Del dit mål for velgørenhedsindsamlingen, dato, tid og link til din Twitch-kanal, så folk ved, hvor de skal gå hen.
    • Lav opslag om dine incitamenter, og fortæl dit publikum om belønningerne!
    • Samarbejder du med nogen under din begivenhed? Sørg for at tagge dem i dine opslag.
    • Fortæl dit fællesskab, at de skal støtte og dele dine opslag på sociale medier for at sprede budskabet. 

Rusten på sociale medier? Vi har en skaberskoleartikel om strategi for sociale medier for at hjælpe dig med at forberede din velgørenhedsbegivenhed!

  • Gør dine moderatorer klar! Dobbelttjek for at sørge for, at dine moderatorer er opdaterede med de nuværende Twich-værktøjer omkring moderation og sikkerhed. Brug for at genopfriske? Tjek vores side  Moderation og sikkerhed-skaberskole  .

Sørg for, at du bruger de bedste måder, og så skal det nok gå strygende, selv inden din begivenhed overhovedet er gået i gang! 

Start stream

Når du gør dig klar til at streame din velgørenhedsbegivenhed, er der nogle værktøjer, du kan overveje at bruge til din indsamling. Lad os snakke om udvidelser, overlejringer og chatbots.

Udvidelser er overlejringer og paneler, som bliver integreret direkte i din Twitch-stream, og som fungerer som incitamenter. De fleste velgørenhedsplatforme har lavet udvidelser, som man kan bruge på Twitch.

Velgørenhedsudvidelser

Hvad kan de

  • Vise hvem du samler ind til 
  • Vise dine mål
  • Give adgang til at donere direkte igennem udvidelsen
  • Opbevar alle dine kampagneincitamenter på ét sted: belønninger, afstemninger og milepæle

For at finde mere information, om hvordan udvidelser virker, og hvordan du bedst bruger dem kan du se artiklen om udvidelser

Overlejringer er perfekte, visuelle elementer, der viser dit mål. Overlejringer findes i forskellige former, så du kan vælge dem, der passer bedst til din stream.  Sørg for at tjekke, om den indsamlingsplatform, du bruger, kan få forbindelse til din nuværende overlejrings-/notifikationstjeneste.

Chatbots er et af de vigtigste værktøjer, som skabere anvender til at administrere deres kanaler. Chatbots gør det nemmere at streame for indholdsskabere ved at moderere chatten, lave minispil for at øge seer-engagement, svare på spørgsmål i chatten og meget mere. Når det gælder fundraising, kan chatbots bruges til at lave call-to-actions (CTA’er) og give information til målgruppen om sagen, du samler ind til.

CTA’er vil fange dit publikums opmærksomhed, vække deres nysgerrighed og vejlede dem til at gøre det, du gerne vil have dem til.

CTA-eksempel: I dag samler ______ ind til ________. Hjælp os med at indsamle 1000 $, og donér her: htt://Link.Link.Link.Link. Hver eneste krone hjæper!

Har du ikke en chatbot endnu? Her er en oversigt over populære botter, vi ser rundt omkring:

 

Hvis du har spørgsmål velgørenhedsindsamlinger på Twitch, så kontakt os på Charity@twitch.tv .↗